Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19: Η Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης, επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας στον μεγάλο τελικό [video]

Players of Italy celebrate winning the 2023 UEFA European Under-19 Championship final soccer match between Portugal and Italy at the National Stadium in Ta’ Qali, Malta, 16 July 2023. EPA, Domenic Aquilina




H “σκουάντρα αντζούρα” επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου U19 και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, παίρνοντας και άτυπη ρεβάνς για την… πεντάρα στην φάση των ομίλων.

Η Ιταλία απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στην προ ημερών πεντάρα, επικράτησε 1-0 της Πορτογαλίας και σήκωσε το Euro U19, στον πρώτο νικηφόρο φετινό τελικό για τη χώρα.

Η “σκούαντρα αντζούρα” κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19′, μετά από εξαιρετική κεφαλιά του Καγιόντε, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ.




Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πορτογάλοι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν ένα τέρμα και να στείλουν το ματς στην παράταση. Έτσι, η Ιταλία, μετά την Ισπανία, έριξε στο καναβάτσο και την Πορτογαλία και δικαίως κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Euro U19.

Πηγή: ertsports

Τα κατάφερε η Εθνική: Κέρδισε στην παράταση τον μικρό τελικό και το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας του Βελγίου 68-64

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: