Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη διακινητή μεταναστών στην Κω: Επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού * Προειδοποιητικές βολές

FILE PHOTO: Hellenic Coast Guard ship. PHOTO: HELLENIC COAST GUARD




Στη σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος μόλις είχε αποβιβάσει μετανάστες σε παραλία της Κω προχώρησε το λιμενικό του νησιού σήμερα το πρωί.

Το λιμενικό το οποίο έκανε περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” νότια της Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει τους μετανάστες.

Ο χειριστής του σκάφους, μόλις είδε το λιμενικό, επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο διακινητής δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

  • Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Ο χειριστής του Τ/Χ περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Κω, όπου οι προαναφερθέντες αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

 

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Δυνατότητα ένστασης εντός τριών ημερών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: