Επείγουσα προειδοποίηση από το Τμήμα Δασών της Κύπρου: Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα παραμείνει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

Τονίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι η πράξη αυτή συνιστά αδίκημα, το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι πέντε χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς για ετοιμασία φαγητού επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

  • Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην τοποθεσία «Άγιος Αθανάσιος» του Δήμου Λευκάρων

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 17 Ιουλίου, 2023 και ώρα 8:39, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Άγιος Αθανάσιος», του Δήμου Λευκάρων.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 9:07, αφού έκαψε έκταση ενός δεκαρίου από ελιές, άγρια βλάστηση, χόρτα και τις εγκαταστάσεις ηλεκτρογεννήτριας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 22 άτομα του Τμήματος Δασών με έξι πυροσβεστικά οχήματα και επτά άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανάφλεξη λόγω υπερθέρμανσης στις εγκαταστάσεις ηλεκτρογεννήτριας.

Απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: Ο Χένρι Κίσινγκερ ζητούσε από την Ελλάδα να κάνει τα «στραβά μάτια» στην άνανδρη τουρκική εισβολή εναντίον της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: