Ελπίζουμε ότι ο Ερντογάν δεν θα «σκοτώσει» την ευκαιρία για μόνιμη ειρήνη στο Αιγαίο: Πολύ αισιόδοξο για να είναι αληθινό; Και πως οι Ελληνοκύπριοι των ΗΠΑ έσωσαν την παρτίδα; (video)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) σε συνέντευξη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη (Κ) και Παύλο Τσίμα (Δ), στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ένα μεγάλο ρίσκο με τον ισλαμο-εθνικιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Αποφάσισε να τον εμπιστευθεί ακόμα μία φορά και να προσπαθήσει να φέρει μόνιμη ειρήνη στο Αιγαίο.

Ελπίζουμε οτι δεν θα απογοητευθεί. Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας να τα καταφέρει και να μην τον εκθέσει ο Τούρκος “Σουλτάνος”…

Βασική προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη με την Τουρκία, είναι η πάση θυσία προστασία της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Είναι αυτονόητο άλλωστε: Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολιτικός που θα παραδώσει έστω και μία σπιθαμή εδάφους στους Τούρκους Αττίλες. Αφήνω έξω τους οπαδούς των χουντικών, που δυστυχώς βρίσκονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με βάση το δόγμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν τον έχει καθυβρίσει με τον χειρότερο τρόπο και έδει δηλώσει πως δεν θα τον συναντήσει ποτέ ξανά. Αναγκάστηκε να τον δει πρόσωπο με πρόσωπο και να κάνει και …χαρούλες!!!

  • Βέβαια, ο Πρωθυπουργός πρέπει να …ευχαριστεί, τρόπος του λέγειν, τον πρόεδρο της Τουρκίας. Διότι καλώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν, τους υποψίασε. Για να μην τον θέλει ο Ερντογάν και με την έκκληση του να ΜΗΝ τον ψηφίσουν, θα υπέθεσαν οι πολίτες, καλός θα είναι ο Μητσοτάκης για τα εθνικά συμφέροντα… Έτσι γράφεται η Ιστορία.

Με αυτά και με εκείνα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, καταποντίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, και του έδωσαν την εντολή να κυβερνήσει για τέσσερα ακόμα χρόνια την Ελλάδα. Η εντολή, ασφαλώς, αφορά και τα εθνικά θέματα, με πρώτο τις τουρκικές απαράδεκτες αμφισβητήσεις στο Αιγαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην Ελλάδα. Δεν αναγνωρίζει και απορρίπτει όλες τις απαιτήσεις της χώρας του Αττίλα. Και δέχεται να συζητήσει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), και βεβαίως να προσφύγει στη Χάγη, αφού επιτευχθεί συμφωνία προηγουμένως με την Τουρκία.

Έχω νέα, αν και τα γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης και ο κόσμος όλος, διότι ο Ερντογάν δεν κρύβεται. Άνοιξε τη βεντάλια και απαιτεί το μισό Αιγαίο. Δεν γνωρίζω πόσο θα αντέξει ο Πρωθυπουργός να ακούει τον παράλογο πρόεδρο της Τουρκίας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να του πει να πάει στο …καλό και να χρησιμοποιήσει τη γνωστή τουρκική φράση.

Διότι, η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει το 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε λίγες μέρες θα κλείσουν 49 χρόνια κατοχής. Είμαι υποχρεωμένος ΠΑΝΤΑ να θυμίζω στους εν Ελλάδι αδελφούς ότι το νησί πλήρωσε την επιστροφή της Δημοκρατίας στην Πατρίδα, αφού είχε προηγηθεί το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών (15 Ιουλίου 1974) και η άνανδρη τουρκική εισβολή (20 Ιουλίου 1974).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η «Μητέρα Πατρίδα» έχεις υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου. Ακούω αρκετούς να ομιλούν υποτιμητικά για τους Έλληνες της Κύπρου ιδιαίτερα τα μέλη της διεφθαρμένης Ελίτ των Αθηνών, που ελέγχουν δυστυχώς την ελληνική εξωτερική πολιτική.

  • Ακούω να επαναλαμβάνουν το ψέμα «για πόσο ακόμα, (δήθεν) θα πληρώνει η Ελλάδα τους Κύπριους», ενώ είναι η Κύπρος που πληρώνει μονίμως για την Ελλάδα. Και την πλήρωσε βαρύτατα την προδοσία της Χούντας. Η Ελλάδα κέρδισε πίσω τη Δημοκρατία, αλλά η Κύπρος βρίσκεται κάτω από την τουρκική κατοχή μέχρι και σήμερα.

Στην Ουάσιγκτον, αυτό το διάστημα, πολιτικά βέβαια, και σε ότι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, η κατάσταση θυμίζει «κόλαση». Η τουρκική κυβέρνηση πληρώνει πολλά εκατομμύρια σε Αμερικανούς λομπίστες, ενώ η Ελλάδα δεν δίνει ούτε ένα δολάριο.

Γιατί άραγε; Διότι το λόμπι (για τη «Μητέρα Πατρίδα») το κάνουν οι Ελληνοκύπριοι της Αμερικής. Αυτοί πληρώνουν, αυτοί τρέχουν, αυτοί αφήνουν τις δουλειές τους και τις οικογένειες τους για να αντιμετωπίζουν τους λομπίστες της Τουρκίας.

Η Ελλάδα, εάν ο Ερντογάν δεν τα τινάξει όλα στον αέρα, θα εξέλθει πάλι νικήτρια, ακόμα και αν αποφασιστεί να πουληθούν τα F-16 στην Τουρκία. Γιατί; Θα εξασφαλίσει βαρύ αμερικανικό οπλισμό, πέραν των F-35, και θα υποστηριχθεί και οικονομικά από τις ΗΠΑ.

Επίσης, όπως τόνισε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, η Ελλάδα -για να λάβει η Τουρκία τα F-16- πρέπει να είναι μερικά χρόνια μπροστά στρατιωτικά από τους Αττίλες.

Πως ευεργετείται η Ελλάδα; Μα με τις προσπάθειες μίας ομάδας Αμερικανών νομοθετών, σε συνεργασία με τους ακτιβιστές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο.

Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι πολίτες. Όμως, τα ξέρει και ο Πρωθυπουργός, και η αντιπολίτευση. Τα γνωρίζουν και πολλοί δημοσιογράφοι και τα κρύβουν.

Τι ήθελα να πω με τα παραπάνω; Ότι η Ελλάδα, που καλώς επιδιώκει την ειρήνη με την Τουρκία, δεν πρέπει να αφήσει στην άκρη στην Κύπρο. Πρέπει να την συμπεριλάβει σε αυτό το διάλογο, και να απαιτήσει να επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο και η λύση να προβλέπει την επανένωση του νησιού με την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων.

Σε αυτόν τον διπλωματικό και τον πραγματικό πόλεμο με την Τουρκία, πρέπει οι Έλληνες όπου και αν βρίσκονται να είναι ένα και το αυτό. Να δίνουν μαζί τη μάχη του Ελληνισμού. Και όσοι μιλούν υποτιμητικά για τους Κύπριους, που στην πλειοψηφία τους νοιώθουν Έλληνες, ας σκάσουν επιτέλους.

Όταν γίνει γνωστό το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, άλλοι θα τρίβουν τα μάτια τους, και άλλοι θα ντρέπονται…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Στο τέλος της ημέρας όλα έγιναν επειδή ένας ατρόμητος γερουσιαστής είπε όχι στον Τούρκο «Σουλτάνο»: Ο κ. Μενέντεζ δεν θα προδώσει ποτέ την Ελλάδα και την αγαπημένη μας Κύπρο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: