Εκτός ελέγχου πυρκαγιά στο Πυρί Σπάρτης: Εχει ξεφύγει σε τέσσερα μέτωπα μήκους 5 χλμ

Από τη φωτιά στη Σπάρτη screenshot ert




Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι και μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή Πυρί Σπάρτης. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ που μέσα στις εστίες φωτιάς φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ λόγω του μικροκλίματος που δημιουργείται, έχει τέσσερα μέτωπα μέσα σε δασική δύσβατη περιοχή σε απόσταση 2 χλμ. απο τον οικισμό Δαφνί που όμως προς στιγμήν δεν κινδυνεύει.

Για πολύ δύσκολη φωτιά έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βερδός, τονίζοντας πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες απο όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, ώστε η φωτιά να οριοθετηθεί, πλην όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και λόγω των ανέμων.

Όπως μεταδίδεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς καθώς φλόγες ξεπηδούν απο παντού στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μήκους 5 χλμ. στην οποία θα επιχειρούν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας έξι εναέρια μέσα, ενω συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολίτες με υδροφόρες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή επι τόπου και προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες πυρασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουν την κοινότητα Δάφνι που είναι το πρώτο χωριό του Δήμου Ευρώτα.

Η φωτιά στην περιοχή “Μαντρίτσα” λόγω και των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στη περιοχή έχει πάρει διαστάσεις. Επι τόπου επιχειρούν 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Κινητοποίηση υπάρχει και απο εθελοντικές ομάδες και τους ΟΤΑ.

Οι κάτοικοι οργανώνουν γραμμή άμυνας με μικρά υδροφόρα μηχανήματα στην κοινότητα Δαφνί, ενω επι τόπου βρίσκονται ήδη δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβετικής και του δήμου. Οι ζημιές έχουν περιοριστεί σε θαμνώδης και δασική περιοχή, χωρίς να έχει υποστεί ζημιά κάποια κατοικία.

Νωρίτερα αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης πραγματοποίησε στο παλαιό αερόδρομιο της Σπάρτης ελικόπτερο ERRICSON που συμμετέιχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Ατελείωτος εφιάλτης: Αναζωπυρώσεις στα Δερβενοχώρια, συναγερμός για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: