Δεν υπάρχει ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες: Ο πρέσβης του Ισραήλ καταθέτει τη δική του θέση για την “παλαιστινιακή τρομοκρατία”…

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Ορέν Ανολίκ. Φωτογραφία Oren Anolik 🇮🇱, @OrenAnolik




Του ΟΡΕΝ ΑΝΟΛΙΚ*

Οι ολοένα αυξανόμενες τρομοκρατικές απειλές από την πόλη Τζενίν, καθώς και η αδυναμία της Παλαιστινιακής Αρχής να ασκήσει έλεγχο, ανάγκασαν το Ισραήλ να λάβει μέτρα και να προχωρήσει με σε στοχευμένες αντιτρομοκρατικές ενέργειες. Η επόμενη μέρα, δίνει την ευκαιρία στην Παλαιστινιακή Αρχή να αυξήσει την επιρροή της.

Η έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ισραηλινών πολιτών τις τελευταίες μέρες, προκάλεσαν τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αμάχων. Από την αρχή του χρόνου, 29 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από Παλαιστίνιους τρομοκράτες, με τις περισσότερες επιθέσεις να ενεργοποιούνται από την περιοχή της Τζενίν.

Ο προσφυγικός καταυλισμός στη Τζενίν κατέστη φυτώριο τρομοκρατών και προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, οι οποίες έχουν συστήσει κοινό επιτελείο συντονισμού επιχειρήσεων, και στρατολογούν άνεργους νέους, μεταφέροντας χρήματα και οπλισμό στον καταυλισμό.

Τρομοκρατικές υποδομές αναπτύσσονται σκόπιμα σε σχολεία και ιατρικά κέντρα, ανάμεσα σε αμάχους, που χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες». ‘Εχουν αναγερθεί εγκαταστάσεις παραγωγής πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων όπλων όπως ρουκέτες και drones με εκρηκτικό μηχανισμό, για να πλήξουν το Ισραήλ.

  • Κοντά σε όλα αυτά, υπήρξε μια ενισχυμένη προσπάθεια από μέρους του Ιράν για ανάφλεξη στην περιοχή, μέσω της υποκίνησης και ενθάρρυνσης τομοκρατικών επιθέσεων.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις εντός του καταυλισμού Τζενίν εκμεταλλεύτηκαν την ανεπαρκή διακυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής και την άρνησή της να λάβει μέτρα κατά της δράσης τους. Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας επιδεικνύουν απροθυμία να εισέλθουν στον καταυλισμό για να επιβάλουν την τάξη, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί το στρατόπεδο σε «σφηκοφωλιά» τρομοκρατών.

Ενόψει αυτής της κατάστασης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας προέβησαν σε μια συντονισμένη επιχειρησιακή ενέργεια με στόχο την αποτροπή της τρομοκρατικής δραστηριότητας στην Τζενίν.

Εκ των πραγμάτων, δυστυχώς, δεν μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή κάποιων υποδομών, καθώς τρομοκρατικά στοιχεία κρύβονταν σκόπιμα σε περιοχές αμάχων και σε κατοικημένες γειτονιές. Χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι οι δρόμοι είχαν παγιδευτεί με νάρκες και εκρηκτικά, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την εξουδετέρωση τους, από την ελεγχόμενη έκρηξη, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις κατέβαλαν συνειδητές προσπάθειες για αποφυγή πρόκλησης απωλειών σε μη εμπλεκόμενους, επιχειρώντας με ακριβή και στοχευμένο τρόπο.

Λήφθησαν όλα τα δυνατά μέτρα και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αποφυγή να τεθεί σε κίνδυνο οποιοσδήποτε δεν είχε εμπλοκή με τους τρομοκράτες, καθώς και στον περιορισμό των επιπτώσεων στην καθημερινότητα των αμάχων. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής δράσης, επιτρεπόταν σε Παλαιστίνιους εργάτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από την Τζενίν, να εισέλθουν στο Ισραήλ για εργασία.

Το Ισραήλ καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει σθεναρά την παλαιστινιακή τρομοκρατία και την υποκίνηση σε βία. Οι δηλώσεις υποστήριξης για τις τρομοκρατικές ενέργειες από αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και οι ανταμοιβή των δραστών και τις οικογένειές τους, θα πρέπει να τερματιστούν.

Το Ισραήλ δεν έχει κανένα συμφέρον να παραμείνει στη Τζενίν ή να κλιμακώσει την ένταση. Αντιθέτως, η επιτυχής ολοκλήρωση της αντιτρομοκρατικής δραστηριότητας στην Τζενίν δίνει την ευκαιρία στην Παλαιστινιακή Αρχή να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

Καταληκτικά: οι ενέργειες των τρομοκρατικών στοιχείων, που δρουν εντός και από την Τζενίν, να αναβαθμίσουν τον οπλικό εξοπλισμό τους και να ενισχύσουν την παραγωγή εκρηκτικών και ρουκετών, με σκοπό την διάπραξη επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών, δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή.

  • Το Ισραήλ δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιχειρήσει στις προβληματικές περιοχές για να αποτρέψει νέες επιθέσεις και να εξαλείψει τους κόμβους της τρομοκρατίας. Ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζενίν δεν θα αφεθεί ξανά να αποτελέσει καταφύγιο των τρομοκρατών.

Η φρικτή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ την προηγούμενη βδομάδα αποτελεί μια τραγική υπενθύμιση της πραγματικότητας: Εννέα Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν Παλαιστίνιος τρομοκράτης εμβόλισε με αυτοκίνητο πεζούς στο και ακολούθως επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ανυποψίαστων πολιτών.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί αποφασιστικά και να πράττει ο,τιδήποτε κριθεί αναγκαίο για την εκρίζωση οποιασδήποτε μορφής τρομοκρατίας, προκειμένου να εξαλείψει κάθε απειλή και να περιφρουρήσει την ασφάλεια της χώρας.

*Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

«Ο Κύριος ‘ΟΧΙ’ του ΝΑΤΟ»: Οι σύμμαχοι απελπίστηκαν με τον Ερντογάν, καθώς εκτός από την ένταξη της Σουηδίας, μπλοκάρει τώρα και τα νέα αμυντικά σχέδια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: