Απόντος του Τσίπρα η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή νέου αρχηγού τον Σεπτέμβριο πρότεινε η Σβίγκου, υποψήφιος και ο Στέφανος Τζουμάκας

Η γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγκου μιλάει κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε εξέλιξη βρίσκεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην διήμερη συνεδρίαση θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναμένεται να υποβάλλει την δική του ο Νίκος Παππάς.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι υπέβαλε τη δική του υποψηφιότητα ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί στο νότιο τομέα της Αθήνας.

Η συνεδρίαση είναι κλειστή για τα Μέσα Ενημέρωσης και αναμένεται να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Στην συνεδρίαση δεν παρευρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

  • Στην εισήγησή της η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ράνια Σβίγκου πρότεινε την εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου όπως ακριβώς είναι και η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας.

 

Μετρήσεις με εκπλήξεις στην εσωκομματική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε για υποψηφιότητες και χρονοδιάγραμμα εκλογών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: