Απών ο Αλέξης Τσίπρας από την Βουλή: Στο έδρανό του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και «παρέμβαση» Νίκου Παππά προ του “αρχηγού” Φάμελλου…

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος στο μπροστινό έδρανο της βουλής απόντος του Αλέξη Τσίπρα. Screenshot via: Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής




Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η τριήμερη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στην “παρθενική” ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου, νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι την κενή θέση του κ.Τσίπρα “κατέλαβε” ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η πρώτη παρέμβαση στις διαδικασίες της Ολομέλειας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έγινε από τον πρόεδρο της ΚΟ, κ. Φάμελλο, αλλά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Παππά ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο επί διαδικαστικού ζητήματος. «Κάνετε εσείς την αρχή της επαναστάσεως της τηρήσεως του λόγου. Να δούμε αν είστε επαναστάτης….», είπε ο πρόεδρος της Βουλής προτού δώσει τον λόγο στον Νίκο Παππά.

Ο Νίκος Παππάς καθόταν κι αυτός στα μπροστινά έδρανα, ανάμεσα στους κ.κ. Φάμελλο και Τσακαλώτο, και ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα να είναι αυστηρός με τα μέλη της κυβέρνησης σε ότι αφορά την τήρηση του χρόνου στις παρεμβάσεις τους.

 

Το «φείδου χρόνου» του Κωνσταντίνου Τασούλα, η Μενδώνη και ο κανονισμός της Βουλής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: