Aντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι ενδιαφερόμενοι [βίντεο]

FILE PHOTO: Περαστικοί περνούν δίπλα από στάση λεωφορείου όπου είναι αναρτημένες προεκλογικές αφίσες του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Το προσεχές Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των στελεχών που θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ήδη όμως τα πρόσωπα που φέρονται ως υποψήφιοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα έδωσαν το στίγμα τους στις ομιλίες κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Για αριστερή και ρεαλιστική προοπτική έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου: «Θα είμαστε η δύναμη εκείνη που θα αναλάβει το δύσκολο και όμορφο ρόλο να δώσει μια αριστερή, προοδευτική και ρεαλιστική προοπτική στους πολίτες, απέναντι στην λογική κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών, όπως θέλει να καλλιεργεί η Δεξιά».

Παρών στην κούρσα της διαδοχής δηλώνει ο Νίκος Παππάς, με την υποψηφιότητα του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κινείται στην κατεύθυνση του ανοίγματος προς το κέντρο, της ευρείας παράταξης, και της εμβάθυνσης των σχέσεων με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι εδώ», δήλωσε από τη Βουλή.

Στο κάδρο των διεκδικητών της ηγεσίας και ο Παύλος Πολάκης

«Θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελέσει σύντομα την εναλλακτική επιλογή στην Νέα Δημοκρατία που αποφάσισε ο λαός να μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια», δήλωσε.

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την πρώτη μέρα των προγραμματικών έδωσε το στίγμα του, για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δίνω υπόσχεση ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ την επόμενη ημέρα να παλεύει.

Θα είμαστε η φωνή των παιδιών που δουλεύουν στον Τουρισμό με άθλιες συνθήκες, των παιδιών που πέφτουν πάνω τους λάδια και πέφτουν σε ψυγεία.

Θα είμαστε και η φωνή των παιδιών που πνίγονται στην Πύλο ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά», τόνισε.

Εντείνονται οι εσωκομματικές διαβουλεύσεις ενόψει της συνεδρίασης των κομματικών οργάνων, εκεί όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πλήρως οι προθέσεις των διαφορετικών πλευρών στο εσωτερικό του κόμματος.

«Αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή τη στιγμή είναι ένα ισχυρό σοκ συλλογικότητας στη λειτουργία του» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη επισημαίνει ότι «πρέπει να αποτραπεί μια διαδικασία fast track.

Ο οδικός χάρτης, με την τελευταία πλειοψηφική απόφαση της Π.Γ. προβλέπει εκλογή αρχηγού αρχές Σεπτέμβρη και συνέδριο το Νοέμβριο.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με 158 «ναι»: Τι είπαν στις ομιλίες τους οι πολιτικοί αρχηγοί [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: