Τρανταχτή προειδοποίηση του Προέδρου της αμερικανικής Γερουσίας στο Λευκό Οίκο: «Η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια»…

epa10678228 Senate Majority Leader Chuck Schumer arrives for a news conference during which he discussed Democrats’ legislative agenda on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 07 June 2023. EPA, MICHAEL REYNOLDS




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

“Ως σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια”, χαρακτηρίζει την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, ο οποίος θεωρείται ο τρίτος πιο ισχυρός παράγοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ισχυρή θέση που έλαβε είναι εξαιρετικά σημαντική, σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν άλλαξε θέση και υποστηρίζει αναφανδόν την παραχώρηση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

“Η αντίληψη”, αναφέρει ο ηγέτης της Γερουσίας, “ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εμπιστεύονται την Τουρκία ότι σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες και τη διεθνή τάξη δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και των συμμάχων μας.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Γερουσίας αναφέρει:

“Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε μαζί μου σχετικά με τις ανησυχίες που έχετε για την πιθανή πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία.

Η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντισταθούμε στην επιθετικότητά της στη Μέση Ανατολή και στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Η αντίληψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εμπιστεύονται την Τουρκία ότι σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες και τη διεθνή τάξη δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και των συμμάχων μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προχωρήσουν σε διπλωματικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει για τυχόν αδικήματα που μπορεί να διαπράξει.

Τελικά, θα εναπόκειται στο Κογκρέσο να αξιολογήσει τις επιπτώσεις αυτής της προτεινόμενης πώλησης όπλων και κατά πόσο είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας.

Και πάλι, σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε μαζί μου. Παρακαλούμε μείνετε σε επαφή (στέλντονας) τις σκέψεις και τις απόψεις σας”.

“Κυκλώνουν” την Ελλάδα: Ο Πούτιν με τα ακροδεξιά κόμματα και ο Ερντογάν με τους πράκτορες του στη Θράκη… Και ένα υστερόγραφο για τα F-16 και τον κ. Μενέντεζ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: