Το τσιράκι του Ερντογάν βγάζει …γλώσσα: Η πολιτική για «κυριαρχική ισότητα» ανοίγει νέα εποχή στην Κύπρο, ισχυρίζεται ο Ερσίν Τατάρ

FILE PHOTO: Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Cevdet Yılmaz με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία via Cevdet Yılmaz, @_cevdetyilma




Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε «μεγάλη προσδοκία, η οποία εκπληρώθηκε ύστερα από 47 χρόνια» το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού.

Οπως γράφει η Kıbrıs Postası, ο Τατάρ μιλούσε τη Δευτέρα το πρωί σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Ο Τατάρ εξέφρασε την άποψη ότι «δείχνει ξεκάθαρα» τη στήριξη που παρέχει η Τουρκία προς τα κατεχόμενα η πραγματοποίηση στα κατεχόμενα της πρώτης επίσκεψης του ισλαμιστή Προέδρου Ταγίπ Έρντογαν “στο εξωτερικό” μετά την εκλογή του και η έγκριση του «οικονομικού και δημοσιονομικού πρωτοκόλλου» με τα κατεχόμενα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, μετά τις εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή συζητείται η ηλεκτρική διασύνδεση. Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι μια από τις μεγαλύτερες ευχές μας», είπε και ισχυρίστηκε ότι η «νέα πολιτική» που ακολουθούν αυτή την στιγμή στο Κυπριακό και η «κυριαρχική ισότητα» δείχνουν ότι υπάρχει μια νέα εποχή στην Κύπρο.

Υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να συμβούν πιο φυσιολογικές οικονομικές εξελίξεις σε αυτή την ενισχυμένη βάση, ο Τατάρ πρόσθεσε: «Αρκεί να μπορέσουμε κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και με τη δική σας στήριξη».

Χαρακτηρίζοντας σημαντικές για την ανάπτυξη του ψευδοκράτους τις εμπειρίες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου των εκατοντάχρονων της Τουρκίας, ο Τατάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει αποτελέσει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τη μεταρρύθμιση που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες για συνέχιση της δυναμικής που απέκτησε η παράνομη «τδβκ».

Επαναλαμβάνοντας ότι μετά την εκλογή του στην ψευτο-«προεδρία» επιβεβαίωσαν ότι η λύση στην Κύπρο θα είναι η απαράδεκτη διευθέτηση των «δύο κρατών», ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ενώ συνεχίζουν τη νέα τους πολιτική, θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία «κυρίαρχα, ανεξάρτητα».

Αναφερόμενος στη σημασία της μεταφοράς νερού από την Τουρκία, ο Τατάρ είπε ότι η μεταφορά ηλεκτρισμού με καλώδιο είναι σημαντική για προστασία του νησιού και του περιβάλλοντος.

Καταληκτικά ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες προσπάθειες για να συμπεριληφθούν οι πολίτες της παράνομης “τδβκ” στο σύστημα υγείας της Τουρκίας.

«Περιμένουμε εξελίξεις στο Κυπριακό», δήλωσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Ο συνεργάτης του Προέδρου της Κύπρου ομιλεί στα ΝΕΑ για τον κρίσιμο ρόλο της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: