Την υπόθεση Μπελέρη-Κοκαβέση έθεσε ο ΥΠΕΞ Βασίλης Κασκαρέλης στην Αλβανίδα ομόλογό του- Σήμερα κρίνεται η αποφυλάκιση ή μη

FILE PHOTO O Βασίλης Κασκαρέλης , ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη και της υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζατσκα (Olta Xhaçka), στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών- μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Εκδικάζεται η υπόθεση της προφυλάκισης 

Στις 13:00 τοπική η ώρα διεξάγεται στα Τίρανα, στο εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου, η δίκη για την υπόθεση προφυλάκισης των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση. Όπως είναι γνωστό, το πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου άφησε σε ισχύ την απόφαση προφυλάκισης για τους δύο του πρωτοδικείου Αυλώνας.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ ο Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών στα Τίρανα. Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες λένε ότι δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Όπως είναι γνωστό χρειάζονται τρεις μήνες μέχρι να ορκιστεί ο νέος δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο και αν δεν θα βρεθεί, τότε ακυρώνεται το δικό του χρίσμα και διεξάγονται νέες εκλογές.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η υπεράσπιση και των δύο κινείται με τακτική διαφορετικών διεκδικήσεων και εφέσεων με στόχο την επίτευξη της αποφυλάκισης και των δύο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Θόδωρου Πάγκαλου: Συνέδεσε το όνομά του με κρίσιμες ιστορικές στιγμές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: