Στο ύπουλο παιγνίδι της Τουρκίας “μπαίνει” και το θέμα των αγνοουμένων: Ο κατοχικός ηγέτης το παίζει ενοχλημένος με τον Πρόεδρο της Κύπρου

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στα 15α «IN BUSINESS AWARDS 2023». Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Εξοργίστηκε, χωρίς κανένα λόγο και αιτία, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επιτέθηκε σκαιότατα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ισχυρίστηκε ότι υπαναχώρησε από συμφωνία που είχαν καταλήξει για άμεση έναρξη εκσκαφής στην κατεχόμενη Αλόα της επαρχίας Αμμοχώστου, όπου εικάζεται οτι βρίσκεται μαζικός τάφος τουρκοκυπρίων, προ της συνάντησης στο εργαστήρι της ΔΕΑ.

Μάλιστα, για το θέμα του μαζικού τάφου στην Αλόα, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Omega, Χριστίνα Μαύρου, «όντως χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Τατάρ, αλλά σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, αυτή αφορούσε την πρόταση του προέδρου για κοινή επίσκεψη στο εργαστήρι της ΔΕΑ, η οποία έγινε πριν 2 εβδομάδες περίπου”.

Η Χριστίνα Μαύρου μετέδωσε τα εξής:

Πως προκύπτει όμως, το ζήτημα της Αλόα; Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλαίσιο των συζητήσεων της ΔΕΑ για προγραμματισμό νέων σημείων εργασιών μπήκε και η περίπτωση της Αλόα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται μαζικός τάφος τουρκοκυπρίων και δη αμάχων, γυναικόπαιδα συγκεκριμένα, που σκοτώθηκαν κατά την εισβολή του `74.

Η τουρκική πλευρά ζήτησε όπως ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, προ της συνάντησης των ηγετών στη ΔΕΑ, με την ..προφορική δέσμευση ότι κατά τη συνάντηση θα μπορεί η ελληνική πλευρά να δώσει στοιχεία τα οποία θα μελετούσε η λεγόμενη “κυβέρνηση” του ψευδοκράτους.

Η ελληνική πλευρά αυτό που υπέδειξε είναι ότι προκειμένου να μην είναι κενού περιεχομένου η συνάντηση στη διερευνητική επιτροπή, θα πρέπει αντίστοιχα να δοθούν στοιχεία ώστε να ξεκινήσουν εργασίες και σε σημεία όπου έχουν ταφεί και ε/κ αγνοούμενοι.

Γιατί μέχρι στιγμής στα σημεία που έχουν υποδειχθεί από την τ/κ πλευρά δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό. Για παράδειγμα, οι εκσκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πάρκο της Κερύνειας. Αυτό εξάλλου αντανακλάται και στα ποσοστά ταυτοποίησης, που υποδείχθηκαν στην τ/κ πλευρά. Μέχρι σήμερα έχει τακτοποιηθεί το 47% των ε/κ αγνοουμένων, και το 58% των τ/κ αγνοουμένων».

O Nίκος Χριστοδουλίδης για το επεισόδιο στο οδόφραγμα Λήδρας: Δεν πρόκειται να ρίξω λάδι στη φωτιά του εθνικισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: