Στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Eπέστρεψε στην κορυφή ο Κάρλος Αλκαράθ

FILE PHOTO: Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the Men’s Singles 4th round match against Sebastian Ofner of Austria during the French Open Grand Slam tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 04 June 2023. EPA, CAROLINE BLUMBERG




Ο Κάρλος Αλκαράθ, κατέκτησε το πρώτο του τουρνουά σε χόρτο στο Queen’s και επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στην 2η θέση τον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Wimbledon.

Η «μάχη» του νεαρού Ισπανού με τον «ζωντανό θρύλο» του παγκοσμίου τένις, για το Νο 1 της ATP, συνεχίζεται και αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο «Νόλε» απέχει 80 βαθμούς από τον 20χρονο Αλκαράθ και το Grand Slam του Λονδίνου, θα δώσει και στους δύο τενίστες την δυνατότητα να βρεθούν στο Νο 1 του κόσμου.

Στην αγγλική πρωτεύουσα, ο Τζόκοβιτς θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα «σκήπτρα» από πέρυσι και ο Ισπανός, θα επιδιώξει να διατηρηθεί στην κορυφή.

Οσον αφορά στους υπόλοιπους τενίστες, ο Ρώσος, Ντανιίλ Μεντβέντεφ παραμένει με άνεση στην 3η θέση, μπροστά από τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρούουντ και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η πρώτη 10άδα της ATP, έχει ως εξής:

1. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 7.675 βαθμοί

2. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 7.595

3. Ντανιίλ Μεντυβέντεφ (Ρωσία) 5.890

4. Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία) 4.960

5. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 4.670

6. Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 4.510

7. Αντρέϊ Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.255

8. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 3.345

9. Τέϊλορ Φριτζ (ΗΠΑ) 3.310

10. Φράνσις Τιαφόε (ΗΠΑ) 3.085

Mε πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Τεληκωστόγλου στο ταεκβοντό, η Ελλάδα έφτασε τα 11 μετάλλια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: