Στέλνουν «κανόνια αντί για σωσίβια» στους “κολασμένους”: “Καθάρματα” οι διακινητές που προκάλεσαν το πολύνεκρο ναυάγιο του πλοίου-τάφου, στα ανοιχτά της Πύλου

FILE PHOTO: Hellenic Coast Guard ship. PHOTO: HELLENIC COAST GUARD




Η εκτενής ανταπόκριση του Ferry Batzoglou από την Αθήνα στη γερμανική Tageszeitung, αναφέρεται στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για την προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γύθειο, όπου χαρακτήρισε «καθάρματα» τους διακινητές.

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο -σύμφωνα με το δημοσίευμα- στην περιοριστική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του, που περιλαμβάνει ακόμα και παράνομες επαναπροωθήσεις, με τον ίδιο και τους συνεργάτες του να είναι ακόμα και υπερήφανοι για αυτή την «αυστηρή αλλά δίκαιη», όπως λένε, πολιτική.

Οι περισσότεροι Έλληνες, μάλιστα, συμφωνούν απροκάλυπτα με αυτή την πολιτική και η αντιπολίτευση, που ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, πιθανόν να χάσει και ψήφους εξαιτίας αυτής της κριτικής, σημειώνει ο Batzoglou.

Εν συνεχεία παρατηρεί ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, υπέδειξε στις τοπικές Αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση να διεξαγάγουν «υπό πλήρη μυστικότητα» τις έρευνές τους, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι μένει να φανεί αν θα προκύψουν άμεσα αποτελέσματα από τις έρευνες, όταν μάλιστα στο σκάνδαλο των υποκλοπών εδώ και έναν χρόνο περίπου δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.

Κατόπιν γίνεται αναφορά στα όσα δήλωσε για το ναυάγιο ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, και σχολιάζεται ότι από πλευράς του δεν διατυπώθηκε κανενός είδους αυτοκριτική για τη διαχείριση του συμβάντος.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα ελέγχει πολύ αυστηρά τη ζώνη έρευνας και διάσωσης, ακόμα και τις περιοχές που αποτελούν διεθνή ύδατα, και προκαλεί εντύπωση ότι το ναυαγοσωστικό „Aigaion Pelagos“, που βρισκόταν κοντά στην περιοχή, δεν έλαβε εντολή να σπεύσει στο σημείο όπου βρισκόταν το αλιευτικό.

Ο ανταποκριτής σχολιάζει ότι προφανώς η στρατηγική των ελληνικών Αρχών ήταν να αφήσουν το αλιευτικό να συνεχίσει την πορεία του προς την Ιταλία, και προσπάθησε να καθυστερήσει την όποια επιχείρηση, ακόμα και μετά την ενημέρωση από τις ιταλικές Αρχές, για αυτό και εστάλη στο σημείο -σύμφωνα με την ανταπόκριση- ελικόπτερο από τη μακρινή Λέσβο, το πλοίο του Λιμενικού „920“ από την Κρήτη, αλλά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Κανάρης F-464», που φέρει οπλισμό, αντί για σωσίβια που χρειάζονταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος.

Ο ανταποκριτής σημειώνει ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για διάσωση από τις ελληνικές Αρχές, καθώς και ότι αν ευσταθούν οι μαρτυρίες διασωθέντων ότι έγινε προσπάθεια ρυμούλκησης στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας ή της Μάλτας, τότε πρόκειται για „push forward“, για προσπάθεια μετατόπισης των μεταναστών από τη ζώνη έρευνας και διάσωσης μιας χώρας της Ε.Ε. στη ζώνη άλλης χώρας της Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: Tageszeitung, Ferry Batzoglou

Έως και 800 οι μετανάστες στο σαπιοκάραβο της Πύλου λέει το Πακιστάν * 14 συλλήψεις υπόπτων * Μέχρι 10.000 ευρώ το εισιτήριο θανάτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: