Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ για exit poll: Προφανώς αρνητικό το αποτέλεσμα * Είχε προεξοφληθεί τον Μάιο

Υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρακολουθούν την ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα (δεν εικονίζεται), κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Aν επιβεβαιωθούν τα  exit poll, το εκλογικό αποτέλεσμα  είναι προφανώς αρνητικό και για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων, σχολιάζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, μετά την ανακοίνωση των exit poll.

Τα ίδια στελέχη προσθέτουν ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου το είχε προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό. Το χρονικό διάστημα ήταν πολύ σύντομο και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μια τόσο μεγάλη διαφορά. Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς δεν ήταν εφικτό να έχει αφήγημα εκλογικής νίκης ως δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης στη ΝΔ.

Η ενίσχυση της ακροδεξιάς, που φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή στη νέα Βουλή, είναι ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ, σημάδι συντηρητικής μετατόπισης της ελληνικής κοινωνίας.

 

H εκτίμηση της Singular Logic/ ΥΠΕΣ για το τελικό αποτέλεσμα: ΝΔ 40,5% και 157 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 17,5% και 48 έδρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: