Συνεχίζει το κυνήγι μαγισσών ο Πούτιν: Καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία επιστήμονας αεροδυναμικής * Κατηγορείται ότι έδωσε κρατικά μυστικά στο ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος ακαδημαϊκός Βαλέρι Γκολούμπκιν όπως διακρίνεται πίσω από γυάλινο κλουβί στο δικαστήριο. Screenshot via Twitter@Fdo2do




Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 12 ετών τον ακαδημαϊκό Βαλέρι Γκολούμπκιν αφού τον έκρινε ένοχο ότι παρέδωσε κρατικά μυστικά «σε εκπροσώπους ξένων οργανισμών».

Ο Γκολούμπκιν εργαζόταν στην Σχολή θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Αεροδυναμικής του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας.

Το δικαστήριο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ο Γκολούμπκιν, συνελήφθη το 2020 ως ύποπτος για την παράδοση μυστικών εγγράφων σε μια από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Γκολούμπκιν αρνήθηκε τις εναντίον του κατηγορίες.

  • Αρκετοί Ρώσοι επιστήμονες έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία τα τελευταία χρόνια με την υποψία ότι παρέδωσαν ευαίσθητες πληροφορίες σε ξένους.

Οι επικριτές του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι οι συλλήψεις είναι συχνά αποτέλεσμα μιας αβάσιμης παράνοιας, κάτι που οι αρχές αρνούνται.

Μια ποινική υπόθεση ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα εναντίον ενός από τους τρεις Ρώσους επιστήμονες ειδήμονες στους υπερηχητικούς πυραύλους οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εσχάτη προδοσία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

 

Τί άλλο θα δούμε απ’ το Κρεμλίνο; Port parole των εγκληματιών της Wagner o Λαβρόφ διαβεβαιώνει … την συνέχιση της «εκπαιδευτικής» δράσης της στην Αφρική!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: