Συναγερμός ξανά στα ανοιχτά της Πύλου: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 60 επιβαίνοντες, παρακολουθείται από τις αρχές

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΓΕΕΘΑ που αφορά στην επιχείρηση ερευνών για το ναυάγιο του αλειευτικού




Ιστιοφόρο με 60 περιπου επιβαίνοντες 100 χλμ ανοιχτά της Πύλου εντόπισαν οι ιταλικές αρχές και έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων.

Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι λιμενικές Αρχές έχουν λάβει πληροφορία για ένα πλοίο στο οποίο επιβαίνει ομάδα μεταναστών και πλέει στα ανοιχτά της Πύλου.

Ειδικότερα το ιταλικό λιμενικό έχει ενημερώσει τον ελληνικό θάλαμο επιχειρήσεων και έχει δοθεί εντολή να σπεύσουν στο σημείο παραπλέοντα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στα 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ενώ η αναφορά έχει γίνει από τις ιταλικές Αρχές. Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό Λιμενικό Σώμα θα ελέγξει τις πληροφορίες προκειμένου να κινηθεί αναλόγως

Συνεχίζονται οι έρευνες για το αλιευτικό

Ενα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, ναυαγοσωστικό, η φρεγάτα Κανάρης -επικεφαλής της εν πλω επιχείρησης έρευνας και διάσωσης- και παραπλέοντα σκάφη συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου.

Νωρίτερα, ενώπιον του Ανακριτή παραπέμφθηκαν οι 21 συλληφθέντες για επεισόδια που έγιναν χθες Πέμπτη κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας για το ναυάγιο στην Πύλο.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη που περιλαμβάνει ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα και για τον λόγο αυτό την υπόθεση θα χειριστεί Τακτικός Ανακριτής, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά: κατοχή εμπρηστικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: