Συγκέντρωση ΚΚΕ στην Πάτρα: Οι αιχμές του Δημήτρη Κουτσούμπα για τον Νίκο Μαραντζίδη

FILE PHOTO: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, Αθήνα, Σάββατο 17 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές και για την επιλογή του Νίκου Μαραντζίδη ως συμβούλου της προεκλογικής του εκστρατείας επεφύλασσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ο ξεπεσμός του δεν έχει τελειωμό» και συνέχισε: «Έφτασαν στο σημείο να λένε πως όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, στηρίζει την ΝΔ. Εδώ που τα λέμε, και πάλι καλά που μένουν σε αυτά. Γιατί με τον Μαραντζίδη για σύμβουλο θα μπορούσαν να κάνουν και ιστορικό παραλληλισμό. Όπως στην Κατοχή, που ο εν λόγω ισχυρίζεται, ότι όποιος δεν στήριζε τις δοσιλογικές κυβερνήσεις και συμμετείχε στην αντίσταση, τροφοδοτούσε τα εγκλήματα των ναζί. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά – πέρα από παραφροσύνη – και μπόλικη αντίδραση».

Μιλώντας για το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, το οποίο μετέφερε μετανάστες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει ξανά τις ευθύνες του και λέει καθαρά, κόντρα στη σήψη και τον κυνισμό όλων των ‘φωνών’ του συστήματος, υπάρχει η επιλογή της δράσης και του οργανωμένου αγώνα απέναντι σε ό,τι παγώνει την ψυχή. Κόντρα σε δηλώσεις που προκαλούν αναγούλα, όπως το ‘πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης’, θα υπάρχει το ΚΚΕ, που θα λέει, πως όταν μια μάνα μπαίνει με το παιδί της στα αμπάρια ενός καρυδότσουφλου, πρέπει να γίνουν όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και να σωθεί».

Επίσης, είπε ότι «εμείς σε όλη αυτή τη συζήτηση, ένα πράγμα λέμε καθαρά: Ναι, μπορεί ο καθένας να αισθάνεται άνθρωπος, όταν βγαίνει στον δρόμο να υπερασπιστεί, συγκλονισμένος και οργισμένος, τη ζωή κάθε ανθρώπου που μέσα σε αυτό το σύστημα κοστολογείται πολύ φθηνά. Για το ΚΚΕ, το δίλημμα ‘με τα κέρδη ή με τις ζωές’, απαντιέται καθημερινά στον αγώνα για την ανατροπή της αδικίας και των νόμων που την επιβάλλουν».

Στην συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «σε μια καθημερινότητα που δυστυχώς, συνεχώς επιβεβαιώνεται, ότι έρχονται δύσκολα για τον λαό και τη νεολαία, φαίνονται πιο κωμικοτραγικά τα όσα λένε λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

«Από τη ΝΔ μάς λένε ότι, αν προκύψει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα αφού η Ελλάδα θα προχωράει μπροστά και δεν θα αφήνει κανένα πίσω. Επειδή δεν επιδέχονται σοβαρού σχολιασμού αυτές οι προτάσεις, θα λέγαμε να στείλουν και κανένα στέλεχος της ΝΔ στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, που έχει μπει σε φάση ύφεσης, για να σώσουν κι εκείνη τη χώρα».

 

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «θέτει ως στόχο την ‘αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης’ και να γίνει ‘όνειρο των προοδευτικών ανθρώπων η νέα του ανατολή’, αλλά όμως τα όνειρα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχουμε μεγάλη πείρα για το πώς εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον λαό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Η. Κάνιστρας
Πάτρα, Ελλάδα

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για Πύλο, Ροδόπη: Στοχοποιεί το Λιμενικό, κουβέντα για τους άθλιους διακινητές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: