Ρολάν Γκαρός: Απόψε ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Αλκαράθ στο ντέρμπι των προημιτελικών – Η «αναγέννηση» του Ζβέρεφ στο τουρνουά [video]

FILE PHOTO: Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the Men’s Singles 4th round match against Sebastian Ofner of Austria during the French Open Grand Slam tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 04 June 2023. EPA, CAROLINE BLUMBERG




Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Κάρλος Αλκαράθ συνθέτουν το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών στο Ρολάν Γκαρός. Το παιχνίδι θα γίνει απόψε (6/6, Eurosport), θα αρχίσει λίγο μετά τις 21:15 και θα είναι ο τελευταίος αγώνας της ημέρας στο Philippe Chatrier.

Αυτή θα είναι η 5η φορά που ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον 20χρονο Ισπανό, επιδιώκοντας να φθάσει στην πρώτη του νίκη.

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις άρχισαν από τον γύρο των «32» στο US Open to 2021, με τον Αλκαράθ να επικρατεί με 6-2, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5).

Ο Αλκαράθ επικράτησε επίσης πέρυσι στο Μαϊάμι Οπεν (γύρος των «16») με 7-5, 6-3 ενώ οι δύο τελευταίες νίκες του κόντρα στον Τσιτσιπά ήταν στη χωμάτινη επιφάνεια του τουρνουά της Βαρκελώνης: Το 2022 για τα προημιτελικά με 6-4, 5-7, 6-2 και φέτος στον τελικό με 6-3, 6-4.

Πριν από το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Αλκαράθ, θα προηγηθεί ο άλλος προημιτελικός ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάρεν Χατσάνοφ, με τον νικητή στα ημιτελικά να συναντά είτε τον Τσιτσιπά, είτε τον Αλκαράθ.




Η «αναγέννηση» του Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, πρώην Νο 2 του κόσμου και νυν Νο 27, συνέχισε την «αναγέννησή» του στο Ρολάν Γκαρός, καθώς προκρίθηκε στα προημιτελικά του γαλλικού Grand Slam, επικρατώντας του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 29) με 6-1, 6-4, 6-3.

Αντίπαλος του Γερμανού τενίστα, με «έπαθλο» μία θέση στα ημιτελικά, θα είναι ο Αργεντινός, Τόμας Μαρτίν Ετσεβέρι (Νο 49 στον κόσμο).





Εναν χρόνο μετά τον ημιτελικό με τον Ράφα Ναδάλ, όπου ο Ζβέρεφ έφυγε από το γήπεδο με πατερίτσες, λόγω τραυματισμού στον δεξιό αστράγαλο, ο 26χρονος Γερμανός, έχει χάσει μόνο ένα σετ, στο εφετινό Ρολάν Γκαρός.

«Είναι εξαιρετικό που παίζω όπως παίζω αυτήν την στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Βρίσκομαι ξανά στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και είναι απίστευτο. Ελπίζω να έλθουν περισσότερα σπουδαία πράγματα. Τώρα που είμαι εδώ, δεν θέλω να φύγω», τόνισε εμφανώς ικανοποιημένος ο Ζβέρεφ.

Πηγή: gazzetta.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οριστικό: Ο Αγγελος Ποστέκογλου είναι ο νέος προπονητής της Τότεναμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: