Προφυλακίστηκαν οι εννέα συλληφθέντες ως διακινητές για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο: Στους 82 οι νεκροί

Διασωθέντες μετανάστες και πρόσφυγες από το ναυάγιο της Πύλου, περιμένουν στο λιμάνι της Καλαμάτας την επιβίβασή τους σε λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν σε δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, Καλαμάτα, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Την προσωρινή κράτηση των 9 ατόμων που κατηγορούνται ως διακινητές στην υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας με θύματα δεκάδες μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πύλου, αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακριτής στην Καλαμάτα.

Η μαραθώνια διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά από 13 ώρες.

Στους 82 οι νεκροί

Μία ακόμη σορός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, περισυνέλεξε το απόγευμα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλα νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών.

Η σορός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας. Χθες άλλοι τρεις σοροί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν.

Εως αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί.

Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται και επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία.΄

  • Συλλυπητήρια του Κασκαρέλη στον ΥΠΕΞ του Πακιστάν, για τους Πακιστανούς που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι (Bilawal Bhutto Zardari) επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Βασίλη Κασκαρέλη, σε συνέχεια του θανατηφόρου ναυαγίου σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ο Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι ευχαρίστησε τον Βασίλη Κασκαρέλη για όλες τις ενέργειες παροχής βοήθειας των ελληνικών αρχών στους διασωθέντες πολίτες του Πακιστάν και τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα του για την αντιμετώπιση των εγκληματικών δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια για τους πολίτες του Πακιστάν που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα συνεργασίας των αρμόδιων υπουργείων και ευχαρίστησε την πακιστανική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία καταπολέμησης δικτύων διακινητών.

  • «Φρικτό αυτό που συνέβη» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ναυάγιο έξω από την Πύλο

«Είναι φρικτό αυτό που συνέβη» ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ερωτηθείσα για το ναυάγιο έξω από την Πύλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε 15 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό, ενώ τόνισε ότι «τo μέγεθος των προκλήσεων» σήμερα «απαιτεί από εμάς να δώσουμε επείγουσες και γρήγορες απαντήσεις», καθώς έκανε λόγο για την ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά με τη γειτονιά μας για να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να σταθεροποιήσουμε αυτές τις χώρες», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας «επομένως χρειαζόμαστε πρόσθετο προϋπολογισμό για Σύρους πρόσφυγες στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία…

Για τη νότια διαδρομή μετανάστευσης, για τα δυτικά Βαλκάνια για τους εταίρους σε όλο τον κόσμο στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές και για να διατηρήσουμε την ικανότητά μας για αντίδραση στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάτρα, Ελλάδα

Στους 82 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Πύλο: Αλλη μία σoρός περισυνελέγη από το Λιμενικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: