Παρέλαβε τα αποτελέσματα των εκλογών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η οκτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραλαμβάνει από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τον φάκελο με τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή που προέκυψε κατά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να ενημερωθεί για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή που προέκυψε κατά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» είπε ο κ. Τασούλας στην κα Σακελλαροπούλου.

«Είναι σημαντικό ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα» σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σχολιάζοντας την οκτακομματική Βουλή σημείωσε ότι γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νεό πρόεδρό της. «Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο» κατέληξε.

Νωρίτερα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού παρέδωσε στον κ. Τασούλα τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Ακολουθεί έτσι η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αρχίζει επίσημα η πρώτη φάση της μετεκλογικής περιόδου.

Πηγή: ertnews

Tην έδρα της Β΄ Θεσσαλονίκης επέλεξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πώς διαμορφώνεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: