Παράνομη η “επίσκεψη” του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου: Η Λευκωσία τονίζει ότι παραβιάζει τα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan and Ersin Tatar held a joint press conference following their meeting in occupied Nicosia. Photo via Turkish Presidency




Το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδίκασε την παράνομη μετάβαση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου 2023.

Το υπουργείο τονίζει ότι η παράνομη “επίσκεψη” συνιστά ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.

Κατά την παραμονή του στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος, όσο και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ επανέλαβαν τις απαράδεκτες θέσεις τους στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών:

Σε μια περίοδο κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλει έντονες προσπάθειες για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου ΟΗΕ, τέτοιου είδους ρητορική που εξυπηρετεί την πολιτική της Τουρκίας για προώθηση της «αναγνώρισης» της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα βαίνει εις βάρος της όποιας προοπτικής για επίλυση του Κυπριακού.

Υπό το φως των ανωτέρω παράνομων ενεργειών, το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες και διαβήματα.

Διαμαρτυρία του Κύπριου ΥΠΕΞ σε Ισπανία και Πολωνία για την συμμετοχή σε στρατιωτική άσκηση με το ψευδοκράτος

Υπόγειες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας για τους εξοπλισμούς, προκλήσεις περί «κυριαρχικής ισότητας» και υποσχέσεις για «έργα» στα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: