Παραληρεί κατά της Ελλάδας ο θρασύς Τσελίκ: Κατηγορεί το Λιμενικό ότι «σκοτώνει μετανάστες» – Μιλάει για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ Φωτογραφία via twitter @omercelik




Σε απίστευτου θράσους παραλήρημα επιδόθηκε σήμερα – κι άργησε θα έλεγε κανείς – ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, που προφανώς υπερηφανεύεται για την “ανθρωπιστική”  εργαλειοποίηση των μεταναστών από τον Ερντογάν, έσπευσε να κατηγορήσει  την Ελλάδα ότι «σκοτώνει πρόσφυγες», «τρυπάει φουσκωτά» και «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων».

«Τρυπούν τις βάρκες των μεταναστών και τους σέρνουν επίτηδες ως το θάνατο. Οι ενέργειες που προβάλλει η Ελλάδα είναι ενέργειες που πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το να σιωπάς είναι επαίσχυντη υποκρισία. Το Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο μεταναστών» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ.

Kαι πρόσθεσε:

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης για τους παράτυπους μετανάστες. Δεν σημαίνει ότι θα συμβιβάσουμε τη στάση μας. Ενώ η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί να χάσει ένα σκάφος με 600 μετανάστες, συμβαίνει ένα ατύχημα και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Τσίπρας για μεταναστευτικό: Η πολιτική της Ευρώπης-φρούριο βρίσκει τα όριά της-Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει στρατηγική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: