Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συγχαίρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του: Ανυπομονεί να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Oval Office. Photo via Dimitris Papamitsos, Greek Prime Minister’s Office




Εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, στέλνω τα συγχαρητήριά μας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του.

Έτσι ξεκινά τη δήλωση του ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός Πρόεδρος προτίθεται να τηλεφωνήσει τις επόμενες μέρες στον νέο Πρωθυπουργό για να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του.

Πιστεύεται δε ότι ανάλογα με τα προγράμματα των δύο ηγετών, ο κ. Μπάιντεν θα προσκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επανεκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας:

Συγχαρητήρια στον Κυπριακό Μητσοτάκη για την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και στενός φίλος. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε να προάγουμε τη βαθιά συνεργασία και τις κοινές μας αξίες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει και τα εξής:

Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία σε κοινές προτεραιότητες για την προώθηση της ευημερίας και της περιφερειακής ασφάλειας. Μαζί —ως Σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι— η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας καθώς και με τη “ζωντανή” ελληνοαμερικανική κοινότητά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά.

Μάνφρεντ Βέμπερ: Καλά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με μήνυμα ελληνιστί η Πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα συγχαίρει τον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: