Ο φυλακισμένος κατάδικος ναζί Κασιδιάρης και οι Σπαρτιάτες «κορόιδεψαν» τον Άρειο Πάγο: Πως σημάδεψαν την… τράπουλα – Οι αποδείξεις

Ο καταδικασμένος εγκληματίας νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης πανηγυρίζει μέσα από τις φυλακές Δομοκού φωτογραφία via twitter




Προφανώς η πολιτική δεν χρειάζεται μετά Χριστόν προφήτες. Αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε για να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη, ελπίζοντας ότι η βλάβη που έχει συντελεστεί δεν είναι ανήκεστος για τη Δημοκρατία.

Γιατί ως βλάβη μπορεί να εκληφθεί η εκλογή 12 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες στη Βουλή, με «καύσιμο» τον καταδικασμένο και φυλακισμένο ναζί Ηλία Κασιδιάρη, όπως ανερυθρίαστα ομολόγησε επιχαίροντας ο επικεφαλής τους Βασίλης Στίγκας στην πρώτη του επινίκια δήλωση.

Ένα κόμμα ανύπαρκτο, χωρίς γραφεία, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πλήρη ψηφοδέλτια, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα κατάφερε να συγκεντρώσει 241.500 ψήφους, το 4,66% των εκλογέων (ευτυχώς μόλις το 2% σε επίπεδο συνολικού εκλογικού σώματος).

Είναι προφανές και αυταπόδεικτο ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης με… στρατηγείο τις φυλακές Δομικού και τη συμπαράσταση συγκεκριμένων ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τις θεσμικές τους ιδιότητες χωρίς επί χρόνια συγκινείται κανείς (κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, υπουργείο Δικαιοσύνης, δικηγορικοί σύλλογοι) κινήθηκε μεθοδικά μετά την πρώτη απαγόρευση της συμμετοχής του ίδιου και το κόμματός του στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου, από τον Άρειο Πάγο.

Εϊναι επίσης προφανές ότι το θεσμικό πολιτικό σύστημα πρέπει να αναστοχαστεί τα διαχρονικά του λάθη, να τα παραδεχθεί -ο καθένας τα δικά του- και να συνεργαστεί για να τα διορθώσει.

Είναι επίσης αυταπόδεικτο, από τις μετέπειτα εξελίξεις ότι προετοίμασε κρυφίως την παράκαμψη της σίγουρης δεύτερης απαγόρευσης που επιβεβαιώθηκε σε συνεννόηση με τον κ. Στίγκα και άλλους, προφανώς.

Ενώ μεθόδευσε την κατάρτιση ψηφοδελτίων με «δικούς του» ανθρώπους και άλλους «ανώνυμους» υποστηρικτές του τους οποίους προφανώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ο Άρειος Πάγος τήρησε σιγή ασυρμάτου έως τη στιγμή που δόθηκε η έγκριση στους Σπαρτιάτες, για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 25η Ιουνίου.

Αμέσως μετά εκδηλώθηκε ανοικτά και καθαρά ζητώντας από τους οπαδούς του να τους ψηφίσουν. Με τη βοήθεια κλειστών διαδικτυακών group, κυρίως στην εφαρμογή Telegram, που αριθμούν δεκάδες χιλιάδες μέλη υπήρξε -όπως αποδεικνύεται- πλήρης συντονισμός και κατευθύνσεις.

Οι αποδείξεις της διαπλοκής

Δεν είναι μόνον η δημόσια στήριξη του κατάδικου Κασιδιάρη είναι και συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία εξελέγησαν αλλά και ήταν απλώς υποψήφιοι.

Για παράδειγμα στην Αιτωλοακαρνανία εξελέγη ο Διονύσης Βαλτογιάννης, ως πρώτος στη λίστα, κουμπάρος του γνωστού χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή στον ίδιο νομό Ηλία Μπαρμπαρούση, ο οποίος έχει βαφτίσει τον γιό του.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης βουλευτής εξελέγη ο Γιάννης Κόντης, μάνατζερ ποδοσφαιριστών και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης. Είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος με τους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς στο Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών είναι ο δικηγόρος. που στείλει εξώδικο στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

Στο κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη ανήκε και ο Γιώργος Μανούσος που εξελέγη στον δυτικό τομέα Αθήνας καθώς και ο βουλευτής Ιωάννης Δημητροκάλλης που εκλέγεται στην Ανατολική Αττική.

Παράλληλα, στη Β’ Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος ο δικηγόρος Πέτρος Δημητριάδης, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2021 υπέγραφε κείμενο ως νομικός σύμβουλος του Κασιδιάρη.

Ο Αλέξανδρος Ζερβέας (υποψήφιος στη Β’ Πειραιά) εμφανίζεται στις 30 Αυγούστου 2021 να κάνει δηλώσεις on camera, επίσης ως στέλεχος των «Ελλήνων».

Ο Βασίλειος Κατσένης (υποψήφιος στην Αργολίδα) είχε εκδηλώσει στις 31 Μαΐου 2022 την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος με τους «Ελληνες», ενώ η Βασιλική Τσάμη (Πέλλα) εμφανίζεται να συμμετέχει σε εκδήλωση του κόμματος που διεύθυνε από τη φυλακή ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια και έξι μήνες νεοναζί στα Γιαννιτσά, στις 25 Ιουλίου 2022.

Δημοκρατία και θεσμοί είναι ξανά με τις… πυτζάμες: Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Κασιδιάρης στην πόρτα της Βουλής

Ακόμη και αφίσες με τον Κασιδιάρη

Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφής η σχέση την οποία επιμελώς απέκρυψαν έως την ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο οι Σπαρτιάτες και ο επικεφαλής του.

Αμέσως μετά «απελευθερώθηκαν» καθώς δεν προβλέπεται (;) μηχανισμός άρσης της άδειας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της MRB, Δημήτρη Μαύρο, το κόμμα που δεν είχε καν συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές και αν και δεν έχει στα ψηφοδέλτιά του τον καταδικασμένο Κασιδιάρη, τον χρησιμοποίησε ακόμα και σε αφίσες του για να προσεγγίσει το ακροδεξιό ακροατήριο,

Και με τον τρόπο αυτό πήρε ψήφους από πολλά κόμματα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν παραπλανημένοι ψηφοφόροι. Ήταν όλοι συνειδητοί υποστηρικτές ενός καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

Συγκεκριμένα, πήραν σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου:

  • 20,3% από την Ελληνική Λύση,
  • 17% από το κόμμα Νίκη
  • 12% από την Πλεύση Ελευθερίας
  • 30% από μικρότερα κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή
  • 18% από ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές

Όλα τα παραπάνω αποτελούν όνειδος για το πολιτικό μας σύστημα. Το πως θα συμπεριφερθούν στη Βουλή οι 12 νέοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες δεν το γνωρίζει κανείς. Αν όμως αποτελούν γνήσια συνέχεια της Χρυσής Αυγής, μπορούμε να το υποθέσουμε.

  • 1. ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πελοπίδος (Αχαΐας)
  • 2. ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σωτηρίου (Αιτωλοακαρνανίας)
  • 3. ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευαγγέλου (Ηρακλείου)
  • 4. ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου (Α’ Ανατολικής Αττικής)
  • 5. ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Θεοδώρου (Β’ Πειραιώς)
  • 6. ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών)
  • 7. ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου (Α’ Θεσσαλονίκης)
  • 8. ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ (Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών)
  • 9. ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου (Β’ Θεσσαλονίκης)
  • 10. ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου (Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών)
  • 11. ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου (Λάρισας)
  • 12. ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου (Α’ Αθηνών)

Ο Βασίλης Στίγκας θα ανακοινώσει ποια από τις δύο έδρες θα διατηρήσει

Ποιος είναι ο Βασίλης Στίγκας

Ιδρυτής του κόμματος Σπαρτιάτες (από το 2017) και πρόεδρός του, εμφανίζεται ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος, το 2019, είχε συνεργαστεί με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος δήλωνε, προ καιρού για τον εαυτό του ότι, «είμαι άνθρωπος της αγοράς. Δεν περιμένω να με ταΐσει κανένας, δεν κυνηγάω θέσεις σε κομματικά γραφεία».

Ο Βασίλης Στίγκας έχει, στο παρελθόν, αφηγηθεί την πολιτική του διαδρομή σημειώνοντας ότι, αρχικά συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και, στη συνέχεια, η συνεργασία του με το κόμμα ΠΑΤΡΙΕ του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού και η συμπόρευσή του με την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (ΕΛΑΣΙΝ) του -επίσης καταδικασμένου χρυσαυγίτη εγκληματία- Γιάννη Λαγού.

Το κόμμα χαρακτηρίζεται ως εθνικιστικό και συντηρητικό, τοποθετούμενο στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος, με τη ρητορική του να χαρακτηρίζεται ως «υπερεθνικιστική» και «υπερσυντηρητική».

Το ίδιο το κόμμα εμφανίζεται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού».

Οι Σπαρτιάτες θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Πήρε αέρα από τους «Σπαρτιάτες» ο φυλακισμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης και γαυγίζει: «Νενικήκαμεν… σε λίγους μήνες πάλι ελεύθερος για νέους …αγώνες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: