Νέα επίθεση της Μόσχας κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους: «Η Δύση προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις Ρωσίας – Καζακστάν»

Russian President Vladimir Putin (F-R) with President of Kazakhstan Nursultan Nazarbayev (F-L) during their meeting in Astana, Kazakhstan. EPA, ALEXEI DRUZHININ, POOL MANDATORY CREDIT




Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στη Ρωσία και το Καζακστάν επεμβαίνοντας στις υποθέσεις κυρίαρχων κρατών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα σχόλια του TASS μεταδόθηκαν την ημέρα που ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ επισκεπτεται το Καζακστάν για να συναντήσει ομολόγους του απ’ όλη την πρώην σοβιετική περιφέρεια της κεντρικής Ασίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να υποστηρίξουν εθνικιστικά αισθήματα, διαδίδουν ψέματα, χειραγωγούν την κοινή γνώμη, μεταξύ άλλων και μέσω του Ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στο Αλμάτι ο αναπληρωτής του Πατρούσεφ, ο Αλεξάντρ Σεβτσόφ, σύμφωνα με το TASS.

Το πλούσιο σε πετρέλαιο Καζακστάν, μακροχρόνιος σύμμαχος της Ρωσίας και στενός οικονομικός εταίρος της, έχει αρνηθεί να υποστηρίξει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και έχει δηλώσει πως θα συμμορφωθεί με τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Το παιδί εξαφανισμένων από τη στρατιωτική χούντα στο δρόμο για την Προεδρία της Αργεντινής: O Eδουάρδο δε Πέδρο ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: