Μεθυσμένοι Ρώσοι προκάλεσαν «αναγκαστική» προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

FILE PHOTO: Άποψη από τους χώρους του αναβαθμισμένου Αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Πανικός επικράτησε σε μια πτήση από το Μάντσεστερ της Αγγλίας με προορισμό στο Νταλαμάν της Τουρκίας, όταν δύο Ρώσοι υπήκοοι μέθυσαν και επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα καμπίνας (αεροσυνοδούς και φροντιστές) με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν φόβοι για την ασφάλεια της πτήσης, γεγονός που οδήγησε το πλήρωμα του πιλοτηρίου (κυβερνήτη – συγκυβερνήτη) να προβούν σε αναγκαστική προσγείωση.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκη, ενώ σε έρευνα που χώρου που καθόταν βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή και ήδη έχει σχηματισθεί σε βάρος τους δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και έτερες παραβάσεις του Αεροπορικού Κώδικα.

Εμβληματικός πίνακας, σαν αγιογραφία, με τους 62 επιφανείς Ηρακλειώτες που εκτελέστηκαν τον Ιούνιο του 1942

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: