Ιστορικές ανατροπές: Οι νέες γενιές απορρίπτουν τον κλασικό σεξουαλικό προσανατολισμό-Ενας στους πέντε της γενιάς Ζ αυτοπροσδιορίζεται ως ΛΟΑΤΚΙ+[videos]

FILE PHOTO Participants of the Christopher Street Day demonstration march in the city center of Bremen, northern Germany, 22 August 2020. Several thousands of members of the LGBT community. EPA/FOCKE STRANGMANN




Οι νέες γενιές δεν ταυτίζονται πλέον με το κλασικό σχήμα του σεξουαλικού προσανατολισμού. Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos που πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρες και δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου, το 19% των ανθρώπων της γενιάς Z, δηλαδή γεννημένοι το 1997 και μετά, αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+ παγκοσμίως .

Όλες οι γενιές μαζί, το 9% των ατόμων που ερωτήθηκαν από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων δηλώνουν ότι είναι «queer», δηλαδή σε αυτήν την κατηγορία, η οποία έχει διαφορετικές ευαισθησίες: ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος, πανσεξουαλικός, άφυλος, τρανσέξουαλ και μη δυαδικός ( ή άλλης κατηγορίας).

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρες με αφορμή την έναρξη του «Μήνα Υπερηφάνειας», δείχνει διαφορές πρώτα μεταξύ των εθνικοτήτων. Η Βραζιλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το 15% να λέει ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ+, ακολουθούμενη από την Ισπανία (14%) και μετά την Ελβετία (13%). Η Γαλλία βρίσκεται στη μέση, με το 10% των Γάλλων. Από τους τελευταίους, οι Περουβιανοί είναι μόνο το 4% που δηλώνουν σε αυτήν την κατηγορία.

«Το ποσοστό των ενηλίκων ΛΟΑΤΚΙ+ ποικίλλει ευρέως μεταξύ των γενεών και των γεωγραφικών περιοχών: από κατά μέσο όρο 18% μεταξύ της γενιάς Z έως 4% μεταξύ των baby boomers και από 15% στη Βραζιλία έως 4% στο Περού», σημειώνει η Ipsos.

 

Περισσότερη διαφάνεια

Η έρευνα επιχειρεί επίσης να μετρήσει την διαφάνεια στους ΛΟΑΤΚΙ+ , σε μια εποχή που τα δικαιώματα, ιδίως ο γάμος για όλους, έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες. Ισολογισμός, η προβολή έχει «αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια», λέει η Ipsos.

Σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 47% δηλώνει ότι έχει ομοφυλόφιλο ή λεσβία συγγενή, φίλο ή συνάδελφο και το 26% αμφιφυλόφιλο άτομο. Τέλος, το 13% ισχυρίζεται ότι έχει ένα τρανς άτομο στο περιβάλλον του και το 12% ένα μη δυαδικό ή έμφυλο άτομο.

Τέλος, το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα τρανς άτομα υφίστανται διακρίσεις. Για το 76% από αυτούς, τα άτομα που έχουν αλλάξει φύλο θα πρέπει να προστατεύονται για καλύτερη μεταχείριση στην αγορά εργασίας, τη στέγαση και την πρόσβαση σε εστιατόρια και καταστήματα. Επιπλέον, το 60% πιστεύει ότι οι διεμφυλικοί έφηβοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε διαδικασία μετάβασης του φύλου, εάν έχουν τη γονική συναίνεση.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: