Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ με την κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη: 100 μέρες έργου με βάση το πρόγραμμα, υποστηρίζει…

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία ΔΗΚΟ




Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της παρούσας Κυβέρνησης, οι πολιτικοί αρχηγοί αξιολογούν στον «Φιλελεύθερο» τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, καταθέτει τη δική του άποψη. Και δείχνει ικανοποιημένος με τις επιδόσεις της νέας κυβέρνηση της Κύπρου. Αναφέρει σχετικά:

«Οι 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη ξεχωρίζουν από την παραγωγή ουσιαστικού έργου.

Στο Κυπριακό, οι πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη ανέδειξαν και επιβεβαιώνουν τη βούληση και αποφασιστικότητα της Ελληνοκυπριακής κοινότητας για διεκδίκηση σωστής και λειτουργικής λύσης ενώ η τουρκική πλευρά επιμένει να κινείται εντελώς εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ, αλλά και εκτός των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, που φέρουν και την υπογραφή του εκάστοτε Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, στις 100 αυτές ημέρες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο παρουσιάζοντας την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό.

Η δε διεθνής δράση Χριστοδουλίδη αυτές τις πρώτες 100 ημέρες περιλαμβάνει και τις καθόλα παραγωγικές επισκέψεις του στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ και, ασφαλώς, στην Ελλάδα, όπου και ανακοίνωσε, από κοινού με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Ιδιαίτερα, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε ίσως τις πιο βαρυσήμαντες δηλώσεις των τελευταίων 15 ετών σε σχέση με μια πιθανή συνεργασία των δυο χωρών στο τομέα της ενέργειας, κάτι που θα αναβαθμίσει σημαντικά τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, αυτές τις πρώτες 100 ημέρες καταγράφουμε με ικανοποίηση τη συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για την ΑΤΑ μετά από χρόνια αβεβαιότητας και εργασιακής αναταραχής, την ετοιμασία του νομοσχεδίου για τη δημιουργία και λειτουργία της πλατφόρμας e-kalathi την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε όλα τα κόμματα καθώς ενισχύει τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό, τον μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά σε μια εποχή μεγάλης ακρίβειας και υψηλού πληθωρισμού, την ολοκλήρωση με συναίνεση του θέματος του ΦΠΑ για τις κατοικίες εξαιτίας του οποίου η Κύπρος βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τελευταία τριετία, την επίλυση για την τρέχουσα σχολική χρονιά και τη μόνιμη διευθέτηση του θέματος των Τετραμήνων που τόσο πολύ ταλαιπώρησε τη μαθητική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, την επικείμενη ίδρυση του Ειδικού Δικαστηρίου για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια που θα βοηθήσει στη συνολική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που ταλαιπωρεί την κοινωνία και την Οικονομία την τελευταία δεκαετία, την προφορική έγκριση του Σχεδίου Ενοίκιο Έναντι Δόσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ιδιαιτέρως σημαντικό καθορισμό ενός συγκεκριμένου πλάνο και οδικού χάρτη για τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου, με κύριο στόχο τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, αλλά και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ και της υπόλοιπης ανατολικής Μεσογείου.

Αυτά είναι μόνο κάποια ενδεικτικά έργα και ενέργειες της νέας κυβέρνησης, που κατέγραψα περιληπτικά και που επιβεβαιώνουν την παραγωγή συγκεκριμένου, χειροπιαστού έργου από τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, στις πρώτες 100 ημέρες θητείας της. Έργο, που θα πρέπει να εντατικοποιηθεί τους επόμενους πενήντα επτά μήνες με σεμνότητα, με αναγνώριση ενδεχόμενων λαθών ή παραλείψεων όταν προκύπτουν, με αποφασιστικότητα και, πάνω απ’ όλα, με ενότητα και συλλογικότητα, όπως ζητά η κοινωνία κι όπως επιβάλλουν οι μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».

Ο Ερντογάν επιβάλλει μνημόνιο στο ψευδοκράτος: “Που πάνε τα εμβάσματα της Τουρκίας και πως διατίθενται” ερωτά η Άγκυρα τον Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: