Η στιγμή που πύραυλος χτυπά την γέφυρα που συνδέει την κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία με την νότια Ουκρανία [videos]

Ρώσος στρατιώτης επιτηρεί μια από τις τεράστιες ζημιές που υπέστη η γέφυρα της Κριμαίας. Screenshot via Twitter@SmotriMedia




Πλάνα που επαληθεύτηκαν από το BBC και δημοσιεύθηκαν σήμερα, δείχνουν έναν πύραυλο να χτυπά τη γέφυρα που συνδέει τη νότια Ουκρανία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν χθες ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στη γέφυρα με βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Και οι δύο παράλληλες γέφυρες Τσονχάρ υπέστησαν ζημιές , δήλωσε ο διορισμένος από την Ρωσία κυβερνήτης της κατεχόμενης Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο. Δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Πρόσθεσε πως η γέφυρα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί» προς το παρόν, δήλωσε σήμερα ο ίδιος αξιωματούχος.

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετακίνηση», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Σάλντο προσθέτοντας ότι η γέφυρα Τσονγκάρ θα παραμείνει κλειστή για την κυκλοφορία για περίπου 20 ημέρες.

«Η γέφυρα υπέστη μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι πιστεύαμε αρχικά», είπε σε τηλεοπτικά σχόλια, προσθέτοντας ότι οι επισκευές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Σάλντο είπε νωρίτερα ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία για να χτυπήσει τη γέφυρα.

  • Η Μόσχα πέρυσι κατηγόρησε την Ουκρανία για την έκρηξη στην κύρια γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.

Οι μάχες έχουν αυξηθεί στα κατεχόμενα τμήματα της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας με την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων πολύ πίσω από τις εχθρικές γραμμές.

Με πληροφορίες από BBC/ The Moscow Times

Ο Πούτιν αρχίζει να τρέμει και για την Κριμαία: Οι Ουκρανοί στοχεύουν τις γέφυρες που τη συνδέουν με την Χερσώνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: