Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι απώθησε την επίθεση φιλοουκρανών “δολιοφθορέων” στο Μπέλγκοροντ: Οι “μαχητές” έπιασαν και Ρώσους αιχμαλώτους

Ukrainian rescuers work on a place of rocket hit in the Dnipro area, central Ukraine, late 03 June 2023, amid the Russian invasion. At least 14 people were injured including one child as a result of a Russian attack in the Dnipro area, the State Emergency Service (SES) of Ukraine reported. EPA, STATE EMERGENCY SERVICE HANDOUT




Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό τους, την εισβολή μιας ομάδας φιλοουκρανών «δολιοφθορέων», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ότι διεξάγονταν μάχες στη μεθοριακή πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα.

Σύμφωνα με τον Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ, οι δράστες είναι Ρώσοι που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών και έχουν αιχμαλωτίσει δύο στρατιώτες, προτείνοντας να τους ανταλλάξουν για μια συνάντηση μαζί του.

«Το μοναδικό πράγμα που με εμποδίζει να διαπραγματευτώ μαζί τους είναι ότι οι άνδρες μας που έχουν στα χέρια τους ίσως να είναι ήδη νεκροί… Αλλά αν δεν είναι, μπορούν να πάνε μεταξύ 17.00-18.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο φυλάκιο του Σεμπέκινο. Εγγυώμαι την ασφάλειά τους» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το πρωί ο κυβερνήτης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν αυτή τη ζώνη στην οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι βομβαρδισμοί.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μια φιλοουκρανική ομάδα Ρώσων μαχητών ισχυρίστηκε σήμερα ότι αιχμαλώτισε πολλούς Ρώσους στρατιώτες κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στα σύνορα και θα τους παραδώσει στις ουκρανικές αρχές.

Το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα έκανε αυτήν την ανακοίνωση με ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram. Στα πλάνα διακρίνονται περίπου δώδεκα Ρώσοι αιχμάλωτοι, δύο εκ των οποίων είναι ξαπλωμένοι σε κλίνες νοσοκομείου.

Νωρίτερα η ίδια ομάδα είχε ανακοινώσει ότι κρατά δύο αιχμαλώτους.

  • Διεξάγονται μάχες με «ουκρανούς σαμποτέρ»

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ δήλωσε πως μάχες με μια «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ» σημειώνονται στην πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, και πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την ομάδα των φιλοουκρανών ρώσων μαχητών που έχει αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες.

Νωρίτερα αυτοί οι φιλοουκρανοί ρώσοι μαχητές, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες και πως προσφέρονται να τους ανταλλάξουν με μια συνάντηση με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Η Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας και το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες πως δίνουν μάχες στην περιοχή, ενώ το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητες πηγές.

Σε βίντεο στο κανάλι της Λεγεώνας Ελευθερία της Ρωσίας στην εφαρμογή Telegram, ένας άνδρας, που δηλώνει πως είναι ο διοικητής του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, λέει πως θα παραδώσει τους δύο αιχμαλώτους στον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, αν αυτός ο τελευταίος συναντήσει τους μαχητές στο χωριό Νόβαγια Ταβολζάνκα πριν από τις 5 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στο βίντεο εικονίζονται οι δύο αιχμάλωτοι, ο ένας από τους οποίους φαίνεται πως είναι τραυματισμένος και βρίσκεται σε χειρουργικό τραπέζι.

«Σήμερα μέχρι τις 17:00 έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε χωρίς όπλα και να πάρετε πίσω δύο ρώσους πολίτες, απλούς στρατιώτες τους οποίους εσείς και η πολιτική ηγεσία σας στέλνετε στη σφαγή», αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε μαζί με το βίντεο.

Πριν από λίγο, ο Γκλαντκόφ δήλωσε: «Το πιθανότερο είναι ότι τους σκότωσαν, όσο σκληρό κι αν είναι που το λέω. Αν όμως είναι ζωντανοί, από 5-6 μ.μ. – σημείο ελέγχου Σεμπέκινο. Εγγυώμαι ασφάλεια».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters και το AFP
Κίεβο, Ukraine

Πολωνοί μισθοφόροι στο πλευρό των Ουκρανών: Συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στην περιοχή του Μπέλγκοροντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: