Η Λευκωσία έσωσε πολλές ζωές Ισραηλινών πολιτών: Είναι μηδενική η ανοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη δράση των τρομοκρατών

To Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Μηδενική είναι η ανοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τρομοκρατική δράση. Την ίδια ώρα θα συνεχίσει να επιδιώκει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με όλους, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠΕ) κυβερνητική πηγή.

Σε ερώτηση σε σχέση με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Κώστα Βενιζέλου στον κυριακάτικο Φιλελεύθερο, το οποίο αναφέρεται σε αποτροπή τρομοκρατικής ενέργειας πρόσφατα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο είχε ως στόχο, όπως εκτιμάται, τη δολοφονία πολιτών εβραϊκής καταγωγής, η πηγή δεν θέλησε να σχολιάσει θέματα εθνικής ασφαλείας.

Εκείνο που είναι ξεκάθαρο, είπε, «είναι ότι αφενός η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να δείχνει μηδενική ανοχή στην όποια τρομοκρατική δράση και αφετέρου θα συνεχίσει να επιδιώκει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με όλους».

  • Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Αποτράπηκε τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε στόχο, όπως εκτιμάται, τη δολοφονία πολιτών εβραϊκής καταγωγής. Δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι υπηρεσίες πληροφοριών, που φαίνεται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

Τούτο, αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, επιτεύχθηκε με συντονισμένες ενέργειες και επιχειρήσεις της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας μας, σε συνεργασία με δυτικούς εταίρους, που εικάζεται ότι είναι οι αντίστοιχες αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επιχείρηση, μετά τη σύλληψη, προ διετίας, Αζέρου με ρωσικό διαβατήριο, ο οποίος επίσης φαίνεται να δρούσε για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Σε σχέση με την τελευταία υπόθεση, οι κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών της Κύπρου παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις αυτές τους τελευταίους μήνες και η επίθεση, όπως συναφώς πληροφορούμαστε, αποτράπηκε πρόσφατα.

Πρόκειται για ένα δίκτυο τρομοκρατών, που φαίνεται να αξιοποιούν πλήρως τα κατεχόμενα από όπου και στέλνονται στρατολογημένοι τους στις ελεύθερες περιοχές από σημεία, που δεν ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γεωργάλλας για τον Χριστοδουλίδη: «Προωθεί την επανεκκίνηση ενός ειλικρινούς διαλόγου, χωρίς αχρείαστα επικοινωνιακά παιχνίδια»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: