Η αιρετική θέση του Γιώργου Χαρβαλιά: Λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη αλλά με …μπλέ αστερίσκο! Στα αζήτητα και δικαίως ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα

Υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούν πυροτεχνήματα έξω από τα γραφεία του κόμματος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, Αθήνα, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Λοιπόν μερικά βασικά συμπεράσματα από την χθεσινή δεύτερη καλοκαιρινή αναμέτρηση στη κάλπη: Υπάρχει ένα ισχυρό, ισχυρότατο θα έλεγα, ποσοστό συμπολιτών μας που θεωρεί -δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσφέρει μια σιγουριά για την επόμενη μέρα.

Χωρίς αυτό να δικαιολογείται ούτε από την καθημερινότητα, ούτε από τα μακροοικονομικά μεγέθη μιας χώρας υπό ασφυκτική δανειακή  ομηρία. Το χρέος έχει πάει στο …θεό, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά κατά τά άλλα ζούμε σε Ελντοράντο ανάπτυξης.

Η χώρα απογειώνεται. Και όποιος μικρομεσαίος περνάει χειρότερα σήμερα σε σχέση με το 2015, απλά ζει σε εικονική πραγματικότητα. Θα περιμένει να πάει στο σούπερ μάρκετ μετά την…επενδυτική βαθμίδα.

Το 40plus σε ένα κόμμα που διέλυσε τις εθνικές γραμμές στέλνοντας όπλα στους μαφιόζους της Ουκρανίας, ετοιμάζεται να χαλβαδιαστεί με τον Ερντογάν για να μοιράσει το Αιγαίο, διαφημίζει …επενδύσεις στην Αλβανία την ώρα που ο εκλεγμένος μειονοτικός δήμαρχος σαπίζει στις φυλακές, αθετεί ενσυνειδήτως την συμφωνίας των Πρεσπών, αφήνοντας τους Σκοπιανούς να καπηλεύονται το όνομα Μακεδονία, δεν είναι και πολύ φυσιολογικό.

Αν μη τι άλλο για μία χώρα που δεν θέλει να λέει ότι έχει χάσει τα εθνικά ανακλαστικά της. Αλλά αυτό είναι κάτι που μάλλον έπρεπε να το είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα.

  • Το γεγονός ότι επιβραβεύονται πολιτικές παρατάξεις που συμμετείχαν στο έγκλημα του μνημονίου, παρέδωσαν την παραγωγική ισχύ της χώρας και σήμερα στέκονται…αλληλέγγυες στον λαθροεποικισμό, είναι από μόνο του νοσηρό.

Εν πάσει περιπτώσει κάποιοι είναι πολύ happy με τον Κυριάκο ώστε να χάνουν τα μπάνια τους. Απεδείχθη στις κάλπες και μάλλον κάτι…χάνω. Υπήρξαν και άλλοι που ήθελαν να κάψουν οποιαδήποτε προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτελέσει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Δεκτό και αυτό. Τον έστειλαν στα αζήτητα δικαίως.Τώρα όμως τι;

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω θα δημιουργούσε ένα σκηνικό λευκής επιταγής για τον Κυριακο Μητσοτάκη. Δυστυχώς γι αυτόν τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Υπό άλλες συνθήκες θα πανηγύριζε, όπως η Μελόνι στην Ιταλία, για να ισχυρισθεί ότι έφερε την Δεξιά θριαμβευτικά στην εξουσία. Για πρώτη φορά σε μισό αιώνα περάσαμε το 50%.

Ουάου, ναι; Όχι Λάθος! Η Αριστερά απέθανε και ευτυχώς. Αλλά δεν ήρθε στο προσκήνιο ο Καίσαρας της κανονικότητας στη χώρα. Ο Κυριάκος, ο πρεσβευτής της woke ατζέντας -με ύπουλο τρόπο- επανέρχεται στην εξουσία  δυνατός, με φρέσκια εντολή, αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει, για πρώτη φορά μια δεξιά -κανονική- να τον περιμένει με πρωτόγνωρα ποσοστά στην γωνία.

Αυτή είναι η είδηση της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης. Όχι ότι επιτέλους ικυριάρχησε μια …ντεμέκ, για χρησιμοποιήσω τον όρο, δεξιά έναντι μιας χρεοκοπημένης αριστεράς, αλλά ότι μια ντεμέκ δεξιά που πουλάει παραμύθι …κανονικότητας θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά μία πραγματική δεξιά του 13% στο κοινοβούλιο.

Σκεφτείτε το. Αυτό είναι το πρωτόγνωρο. Δεν μας έχει τύχει ποτέ μετά τα μνημόνια. Καλή μας η ώρα…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Από τον Παράδεισο στη …Κόλαση μισό βήμα δρόμος, διότι η κάλπη είναι …γκαστρωμένη: Τα μυστήρια της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: