Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου τίμησε τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου: Αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και αποτροπής η ΕΛΔΥΚ στο νησί, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλης Γιωργάλλας, μπροστά στο μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας Κύπρου




Οφείλουμε στον Γρηγόρη Αυξεντίου να συνεχίσουμε τον αγώνα για ελευθερία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σημείωσε ότι εδώ και μισό σχεδόν αιώνα βιώνουμε τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, ενώ η Τουρκία αμφισβητεί τα εθνικά μας σύνορα και απειλεί ευθέως την ύπαρξη του Ελληνισμού σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Σε χαιρετισμό στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, ο κ. Γιωργάλλας αναφέρθηκε στην Κύπρο, λέγοντας πως «στην εσχατιά του Ελληνισμού» η φυσική και εθνική μας επιβίωση απειλείται.

Ο ΥΠΑΜ εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της κυπριακής Πολιτείας και του συνόλου του κυπριακού Ελληνισμού προς την Ελλάδα, η οποία “αδιάλειπτα στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τον αγώνα που διεξάγουμε για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας και αποκατάσταση της δικαιοσύνης στη μαρτυρική μας πατρίδα”.

“Η παρουσία της ΕΛΔΥΚ στη μεγαλόνησο, αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και αποτροπής για τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό και απόδειξη της διαχρονικής, σταθερής και αταλάντευτης μας σχέσης”, ανέφερε.

Ο κ. Γιωργάλλας είπε πως η τελετή αποκάλυψης και παράδοσης στο φως της προτομής του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, πέραν του ότι αποτελεί ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον Ζήδρο της ΕΟΚΑ, υπομνύει ταυτόχρονα και τις δικές μας ευθύνες, το χρέος απέναντι στους ήρωές μας και την ιστορική επιταγή που κουβαλάμε.

Αναφέρθηκε στη πορεία του Γρηγόρη Αυξεντίου στον ελληνικό στρατό και στη θυσία του ιδίου και όλων των νέων της ηρωικής γενιάς του ’55 – ’59, που σήκωσαν στις πλάτες τους τη μοίρα και τα πάθη του κυπριακού Ελληνισμού, που πολέμησαν για τα δίκαια και τα ιδανικά του λαού μας και που δεν υποτάχθηκαν στις δυνάμεις της κατάφωρης αδικίας, όπως είπε.

Συμφωνία για επίσπευση της τριμερούς Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ: Έκτακτη επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Νετανιάχου:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: