Η Αννίτα πήρε το όπλο της, αλλά δεν είχε …σκάγια: Βγήκε εναντίον όσων την αμφισβητούν στο ΔΗΣΥ, με πρώτους τον μέντορα της Αβέρωφ Νεοφύτου και την παλιά φρουρά

Η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου στη 16η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, στο Λουξεμβούργο. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Μετά τους ψιθύρους, τα δημοσιεύματα αλλά και τις δημόσιες διαφωνίες η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου βγήκε μπροστά για να διασώσει την ηγεσία της στο κόμμα, προτάσσοντας την ανάγκη για ενότητα με μια παρέμβαση, που οι άνθρωποι της την χαρακτήρισαν …ηχηρή!!!

Σχολιάζοντας στο κρατικό κανάλι από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται τα όσα λέγονται και γράφονται σημείωσε παρακαλώντας, στην ουσία, ότι η νέα ηγεσία πρέπει να τύχει στήριξης από όλους.

«Έχουμε όρεξη, αποφασιστικότητα γιατί είμαστε η νέα ηγεσία. Δεν θα αφήσουμε απωθημένα ή ανθρώπινα λάθη να κατακλύζουν την περιρρέουσα. Θα εργαστούμε για να ενώσουμε πραγματικά στην πράξη το κόμμα μας» απείλησε η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ.

Συμπληρώνοντας ότι η νέα ηγεσία χρειάζεται χρόνο ωστόσο η Αννίτα Δημητρίου ειπε οτι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί το αποτέλεσμα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει πρωταγωνιστής.

«Όσο επιτηδευμένα προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα, ούτε ισχύει, ούτε πρόκειται να είναι αυτή η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει νέα ηγεσία η οποία πρέπει να τύχει στήριξης από όλους, μακριά από προσωπικές ατζέντες» δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου, η οποία αγωνιά καθώς η απειλή για την προεδρία του ΔΗΣΥ είναι υπάρκτή.

Είναι προφανές μέσα από τις δηλώσεις πώς η πρόεδρος του κόμματος, θέλει να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να βγει μπροστά και να σταθεί απέναντι στις διαφορετικές τάσεις και στάσεις εντός του ΔΗΣΥ.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κλήθηκε ουσιαστικά να σχολιάσει το ρεπορτάζ στον «Φ» της Κυριακής, στο οποίο γινόταν αναφορά στα διάφορα που συζητιούνται εντός του κόμματος, τα οποία δημιουργούν και συντηρούν κλίμα εμφυλίου.

Μεταξύ άλλων, λέγεται ότι και οι σχέσεις της πλέον με τον τέως πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν είναι οι καλύτερες, ωστόσο από το περιβάλλον του τελευταίου, διαψεύδεται κατηγορηματικά. Την περασμένη βδομάδα, συζητήθηκε έντονα και το θέμα της παρέμβασης Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ για λαϊκισμό.

Παρέμβαση είχε κάνει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου για το Κυπριακό με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο Ευρωκοινοβούλιο. Μια δήλωση η οποία ερμηνεύθηκε πώς έμμεσα έστελνε μηνύματα και προς την ηγεσία της Πινδάρου, κάτι το οποίο όμως, από το περιβάλλον του τέως προέδρου, αναφέρεται πώς δεν ισχύει.

Αντιθέτως, αυτό το οποίο αφήνεται να νοηθεί είναι ότι, διαδίδονται διάφορα για να συντηρείται μία διχοστασία στο κόμμα, με σκοπό να συρθεί τελικά σε συμπολίτευσης, με την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη. Πάντως και από πλευράς Προεδρικού, εκπορεύονται διάφορα μηνύματα που στόχο έχουν τη δημιουργία αρνητικής περιρρέουσας κατά της προέδρου του ΔΗΣΥ, για αποδόμηση της, καθώς την βλέπουν ως αντίπαλο δέος για το 2028.

«Βλέπω και διαβάζω αρκετά», δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου. «Θεωρώ ότι οποιαδήποτε εικόνα αδικεί και εμάς αλλά και τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε. Πρέπει να την αφήσουμε. Μας προβληματίζει όλο αυτό ως ηγεσία. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά δύσκολα σημεία, να μιλήσουμε ανθρώπινα, εμείς όμως έχουμε όρεξη, έχουμε αποφασιστικότητα, είμαστε η νέα ηγεσία. Δε θα αφήσουμε είτε απωθημένα αν θέλετε είτε ανθρώπινα λάθη να κατακλύζουν την περιέρρευσα», είπε η Αννίτα Δημητρίου.

Χαρακτήρισε ως επιτηδευμένα τα όσα ακούγονται. «Άρα όσο επιτηδευμένα κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα, ούτε ισχύει, ούτε θα είναι αυτή η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει νέα ηγεσία και η νέα ηγεσία του θα πρέπει να τύχει στήριξης μακριά από ατζέντες ή άλλως πως» ανέφερε κλείνοντας τη δήλωση της στην πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού.

«Περιμένουμε εξελίξεις στο Κυπριακό», δήλωσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Ο συνεργάτης του Προέδρου της Κύπρου ομιλεί στα ΝΕΑ για τον κρίσιμο ρόλο της Ε.Ε.

Ισχυρή παρέμβαση του τέως Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου: Δεν μπορεί να ψηφίζουμε πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: