Φωνάζουν οι Τούρκοι κατακτητές για την Ελληνική Σημαία της Κερύνειας: Την παρέδωσε Τουρκοκύπριος στην κυπριακή αστυνομία

Στην τελετή, παραβρέθηκαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και ο Διοικητής Διοίκησης Ναυτικού, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου. Φωτογραφία Lt Gen Dimokritos Zervakis, @chod_cy




Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs) γράφει ότι την αντίδραση του λεγόμενου ψευτο-“υπουργού εξωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και του πρώην Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, Οσμάν Ερτούγ προκάλεσαν δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτου Ζερβάκη.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης της ελληνικής σημαίας.

Η σημαία που βρισκόταν στο Κάστρο της Κερύνειας το 1974 και σώθηκε από Τουρκοκύπριο, ο οποίος και την παρέδωσε με σεβασμό στις ελεύθερες περιοχές..

Σύμφωνα με ανασκόπηση του τουρκοκυπριακού Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σχολιάζοντας φερόμενη αναφορά περί ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στο Κάστρο της Κερύνειας, ο Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε ότι «γίνεται λόγος για πρόκληση και αδικία προς τον τουρκοκυπριακό λαό», προσθέτοντας ότι για τους ίδιους δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η αναφορά.

Υποστήριξε επίσης τα εξής:

«Συνεχίζεται η ρατσιστική, φανατική και μονομανής στάση τους όπως πάντα. […] Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί και δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, ακόμα βλέπουν ολόκληρο το νησί ως ελληνικό, ονειρεύονται. Είναι μια πρόκληση και αδικία προς τον τουρκοκυπριακό λαό και εμείς το καταδικάζουμε έντονα αυτό. Ελπίζω εκείνοι που πρέπει να δουν και να καταλάβουν αυτή την αναχρονιστική, λανθασμένη νοοτροπία, να την καταλάβουν».

Στις δικές του δηλώσεις, ο Ερτούγ υποστήριξε ότι το συμβάν με την σημαία κατέδειξε την λύση που έχουν στο μυαλό οι Ελληνοκύπριοι και ισχυρίστηκε ότι είναι εμφανής η μορφή λύσης που επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να κυματίσει η ελληνική σημαία στην Κερύνεια.

«Είναι όμορφη ρε παιδιά…πως να το κάνουμε;»: Η Ελληνική Σημαία επέστρεψε από την Κερύνεια στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: