Αισιοδοξούν στο ΝΑΤΟ ότι η Σουηδία θα ενταχθεί στη Συμμαχία μέσα στον Ιούλιο: Λογαριάζουν χωρίς τον …ξενοδόχο Ερντογάν

epa10674950 US President Joe Biden (R) meets with Danish Prime Minister Mette Frederiksen in the Oval Office at the White House in Washington, DC, USA, 05 June 2023. EPA, Chris Kleponis, POOL




Επικρατεί αισιοδοξία στους κόλπους του ΝΑΤΟ που θεωρούν ότι η Τουρκία θα άρει την αντίθεσή της στην ένταξη της Σουηδίας στη Δυτική Συμμαχία πριν ή αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούλιο στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η σουηδική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επιτρέψει στη συμμαχία να σταθμεύσει στρατεύματα στο έδαφός της, ακόμη και πριν από την επίσημη ένταξή της στην ομάδα. Ένας πρεσβευτής χώρας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τώρα ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) θα υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας(!!!).

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε με τον Σουηδό ομόλογό του την Τετάρτη. Και την επόμενη εβδομάδα, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας.

Εάν η αισιοδοξία για τη Σουηδία αποδειχθεί ακριβής, η Ουγγαρία αναμένεται επίσης να συμφωνήσει με την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ συνεχίζονται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον επόμενο μήνα, αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση ότι η Πρωθυπουργός της Δανίας, Mette Frederiksen, θα μπορούσε να διαδεχθεί τον κ. Stoltenberg στο τιμόνι της συμμαχίας.

Η κ. Frederiksen, 45 ετών, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει αυτή τη θέση και πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στην Ουάσιγκτον, όπου την Τρίτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν (Biden) και άλλους αξιωματούχους, η υποστήριξη των οποίων θα ήταν ζωτικής σημασίας.

ΠΗΓΗ: New York Times  Steven Erlanger – Sweden says it will allow NATO troops on its soil even before it joins the alliance

Το μήνυμα του Διστόμου στη Γερμανία: Η κτηνώδης Σφαγή, 79 χρόνια μετά, παραμένει το ίδιο σκληρή και αποτρόπαιη για εμάς, δηλώνει Γερμανίδα βουλευτής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: