Επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας: Ολοκληρώθηκε η άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας – Κύπρου «Σαλαμίς 23»

Εικόνα από την άσκηση «Σαλαμίς – 02/23» π στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λεμεσού . Photo via twitter ΓΕΕΘΑ-HNDGS @hndgspio




Η άσκηση «Σαλαμίς – 02/23» πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λεμεσού και εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας – διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που οριοθετείται από το FIR Λευκωσίας, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, σκοπός της άσκησης, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue (SAR) και συνέβαλε στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητάς τους.

Οι Ελληνικές ‘Ενοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με τη φρεγάτα «Ψαρά» και η Κυπριακή Δημοκρατία με το ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν τελικά στην Ελλάδα τα F-35, αλλά με τι οπλισμό; Σκληρή διαπραγμάτευση για Meteor, AMRAAM 120D, Harpoon και αντιραντάρ AGM-88E AARGM

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: