Ενώ ο Ερντογάν φτάνει στην κατεχόμενη Κύπρο: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναχωρεί για το Στρασβούργο, όπου θα προσφωνήσει το Ευρωκοινοβούλιο

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τα διαπιστευτήρια των νέων Πρέσβεων/Ύπατων Αρμοστών του Ελ Σαλβαδόρ, του Περού, της Νέας Ζηλανδίας, της Μολδαβίας, του Μεξικού, της Ζάμπιας, της Ισλανδίας και της Χιλής, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Την ώρα που ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα φτάνει στο ψευδοκράτος, όπως γράφουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα μεταβαίνει στο Στρασβούργο για να προσφωνήσει την επομένη την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει σήμερα στο Στρασβούργο για να προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη. Θα προηγηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο του Σώματος, την οποία θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το Κυπριακό και το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης στις 11 το πρωί της Τρίτης θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα τον υποδεχθεί η Πρόεδρος του Σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα και θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υποδοχής και συνάντηση, την οποία θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, και άλλα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, στις 11. 30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ, με τον Πρόεδρο της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου «Ανανέωση της Ευρώπης» και με τον Αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών κ. Πέδρο Μαρκές.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο κ. Βέμπερ προς τιμή του Προέδρου, στο οποίο θα παρακαθίσουν, επίσης, οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι Αντιπρόεδροι του ΕΛΚ.

Το βράδυ της Τετάρτης ο ΠτΔ θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

Στις 3.30μμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου «Ανανέωση της Ευρώπης» Renew Stéphane Séjourné και στις 4μμ θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών κ. Πέδρο Μαρκές.

Στις 5μμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 7μμ θα συμμετάσχει σε συντονιστική συνάντηση με την πολιτική ομάδα του ΕΛΚ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, από το αεροδρόμιο Λάρνακας το απόγευμα της 12ης Ιουνίου, όπου το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Στρασβούργο, και μετέπειτα στη Βιέννη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Σουλτάνος επισκέπτεται παράνομα την κατεχόμενη Κύπρο: Αναμένουν την πρώτη, μετά τις εκλογές, δήλωση του, λένε αναλυτές στο Omega

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: