Δημοσκόπηση ALCO/Alpha: Διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιά τα ποσοστά για την «Πλεύση» της Ζωής και τη «Νίκη»

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του Αlpha




Στις 21,7 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεήργησε η Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμύ Alpha.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Βουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και τη Νίκη να ξεπερνούν το 3%, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει εκτός. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

  1. Νέα Δημοκρατία, 39,9%
  2. ΣΥΡΙΖΑ 18,2%.
  3. ΠΑΣΟΚ 10,8%
  4. ΚΚΕ 6,1%
  5. Πλεύση Ελευθερίας 4,4%,
  6. Νίκη 3,4%
  7. Ελληνική Λύση στο 3,3%.
  8. Το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 1,7%

Το κυρίαρχο συναίσθημα από το αποτέλεσμα των εκλογών

Σύμφωνα με την μέτρηση, το 31% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, προκάλεσα το συναίσθημα της απογοήτευσης, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται το συναίσθημα της σιγουριάς με 22%. Ακολουθούν τα συναισθήματα της ανακούφισης, της ελπίδας και της ανασφάλειας, ενώ μόλις το 5% δηλώνει φόβο.



Την ίδια στιγμή, το 49% δηλώνει ότι η σταθερότητα της χώρας προϋποθέτει κυβέρνηση αυτοδυναμίας, ενώ το 42% πιστεύει ότι για αυτό το σκοπό απαιτείται κυβέρνηση συνεργασιών.

Αναφορικά με τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, το 64% των συμμετεχόντων σημειώνει ότι επιθυμεί με την ψήφο του να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ το 24% θέλει να το διορθώσει.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τεράστιο ποσοστό συσπείρωσης καταγράφει η Νέα Δημοκρατία με 96%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 89%, το ΚΚΕ με 88%, η Νίκη με 87%, το ΠΑΣΟΚ με 85%. Αρκετά πιο χαμηλά από τα κόμμα αυτά βρίσκονται η Ελληνική Λύση με 76%, η Πλεύση Ελευθερίας με 66% και το ΜέΡΑ25 με 45%.

Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να οδεύει προς την Βουλή, καθώς κερδίζει έναν στους τρεις ψηφοφόρους οι οποίοι τον Μάιο επέλεξε το ΜέΡΑ25. Συγκεκριμένα η Πλεύση Ελευθερίας παίρνει 32% των ψηφοφόρων του ΜέΡΑ25, από 4% της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, 4% από άλλα κόμματα και 0,5% από τη Νέα Δημοκρατία.

Μητσοτάκης από την Πάτμο: Το αποτέλεσμα ήταν μια «αποκάλυψη» για όσους έβλεπαν την Ελλάδα «μαύρη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: