Δικαιολογείται το ακροδεξιό ΕΛΑΜ για την απρέπεια: Οι βουλευτές του έφυγαν από τη Βουλή στη διάρκεια της μονόλεπτης σιγής εις μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στην Πύλο

Φωτογραφία από βίντεο το οποίο προβάλλει τους βουλευτές του ΕΛΑΜ να αποχωρούν από τη συνεδρία της Ολομέλειας, όταν η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή για τα θύματα από το ναυάγιο στην Πύλο και για το θάνατο του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Φωτογραφία μέσω της Καθημερινής




Ανακοίνωση εξέδωσε το ακροδεξιό ΕΛΑΜ αναφορικά με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο φαίνονται οι βουλευτές του να αποχωρούν κατά τη διάρκεια της μονόλεπτης σιγής εις μνήμη των θυμάτων του Ναυαγίου στην Πύλο.

Το ΕΛΑΜ απλά ψεύδεται και δικαιολογείται για το ατόπημα.

Η απαράδεκτη κίνηση βουλευτών του ΕΛΑΜ, να αποχωρήσουν προκάλεσε αίσθηση και θυμό. Καθώς έγινε όταν η κυπριακή Βουλή τιμούσε τους νεκρούς του ναυαγίου στην Πύλο, κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά.

Στην ανακοινωση του το απαράδεκτο ΕΛΑΜ αναφέρει:

Κανένας θάνατος, οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον ανήλικων παιδιών, δεν μπορεί να μην προκαλεί συγκλονισμό και ανείπωτη θλίψη.

Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ έτυχε να βρεθούν εκτός της αίθουσας σε άλλη εργασία κατά την διάρκεια της μονόλεπτης σιγής, όχι εσκεμμένα, όπως άλλωστε τυχαίνει πολλές φορές να απουσιάζουν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά ουδέποτε έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Η πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο τραγικού περιστατικού είναι πρωτοφανής. Ο στόχος είναι να νοιώσει μια κοινωνία ενοχές για ένα έγκλημα που διέπραξαν τα κυκλώματα διακινητών και οι διαφορές Μ.Κ.Ο που καλύπτουν τη δράση τους.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα είμαστε ξεκάθαροι. Όσοι υποστηρίζουν τις πολιτικές ανοιχτές συνόρων είναι σήμερα συνυπεύθυνοι για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων.

  • ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Πυρά εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ στο ΕΛΑΜ, εξαιτίας της κίνησης βουλευτών να αποχωρήσουν κατά τη μονόλεπτη σιγή εις μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στην Πύλο.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ακολουθεί:

Η αποχώρηση των βουλευτών του ΕΛΑΜ από την αίθουσα της Βουλής στη μονόλεπτη σιγή για τα θύματα του ναυαγίου στην Πύλο επιβεβαιώνει ότι η ακροδεξιά και η απανθρωπιά είναι συνώνυμα.

Αυτή η εμετική και ανήθικη ενέργεια είναι ντροπή για το κοινοβούλιο και ολόκληρο τον τόπο. Όσοι δεν διστάζουν να χλευάζουν τον θάνατο τόσων ανθρώπων, ανάμεσα τους και παιδιών, είναι ξένοι προς τον λαό μας, τις αξίες και το ήθος του.

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι υπέρτατες αξίες της Κύπρου και του λαού της.

Η Κύπρος και το Ισραήλ προχωρούν μαζί για την ηλεκτρική διασύνδεση: Μέχρι τέλος του χρόνου λύνονται τα προβλήματα για το φυσικό αέριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: