Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος Σπήλιος Κρικέτος μετά τις δηλώσεις μίσους και ρατσισμού για τους μετανάστες [video]

Στιγμιότυπο από την εκπομπή στην οποία ο πρώην υποψήφιος της ΝΔ Σπήλιος Κρικέτος [δεξιά επάνω] εξέφρασε τις ρατσιστικές απόψεις που προκάλεσαν την διαγραφή του. Screenshot via YouTube@KontraChannel




Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο  υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «απόψεις , όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ.Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την αποπομπή του υποψηφίου βουλευτή και πρώην συνδικαλιστική αστυνομικού είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δηλώσεις που έκανε ο Σπήλιος Κρικέτος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πλέον υποψήφιος, αφού είπε ότι “δεν χωράνε άλλοι μετανάστες στην Ελλάδα. Καταλαβαίνεται όλοι το γιατί. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει”  στη συνέχεια πρόσθεσε: ” Η χώρα μας έχει πλέον πάρα πολλούς μετανάστες, τους οποίους δεν μπορεί να τους ζήσει. Πού θα εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που μένουν αυτοί οι άνθρωποι;”.

“Πού δουλεύουν, πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα” πρόσθεσε. “Το ναυάγιο μας έχει συνταράξει όλους, δεν θα μπει σε καμία ζυγαριά με τα υπόλοιπα”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν “αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε, δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;”. Η απάντησή του ήταν: “Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν. Ξέρετε γιατί το κάνουν; Γιατί δεν βρίσκουν δουλειά να δουλέψουν”.

 

καξσδφάλξκφλάξσδφκα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: