Ατύχημα στα γυρίσματα του Gladiator 2: Εφέ έκρηξης προκάλεσε πύρινη μπάλα που έστειλε έξι άτομα στο νοσοκομείο

FILE PHOTO: Σκηνή από την ταινία ο Μονομάχος AFP/DREAMWORKS-UNIVERSAL PICTURES/JAAP BUITENDIJK/HO




Τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων που συμμετέχουν στα γυρίσματα του σίκουελ του Gladiator στο Μαρόκο προκάλεσε ατύχημα σε μια σκηνή με εφέ έκρηξης.

Η  Paramount Pictures -εταιρεία παραγωγής της ταινίας- ανακοίνωσε ότι τα προκληθέντα τραύματα δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή κανενός και συνέβησαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων που απαιτούσαν τη χρήση κασκαντέρ.

Οι τραυματίες είναι «όλοι σε σταθερή κατάσταση και συνεχίζουν να λαμβάνουν θεραπεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη της περρασμένης εβδομάδας.

«Ήταν τρομακτικό – μια τεράστια πύρινη μπάλα πετάχθηκε ψηλά και τελικά τύλιξε πολλά μέλη του συνεργείου στο πέρασμά της. Στα χρόνια των γυρισμάτων δεν έχω δει ποτέ ένα ατύχημα τόσο τρομακτικό», είπε μια πηγή.

«Όλοι από τους πιο βοηθητικούς μέχρι τα μεγάλα αστέρια της ταινίας, συγκλονίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή.

Σε δήλωσή της, εκπρόσωπος της Paramount Pictures ανέφερε: «Οι ομάδες ασφάλειας και ιατρικών υπηρεσιών που βρίσκονταν επί τόπου μπόρεσαν να δράσουν γρήγορα, έτσι ώστε όσοι τραυματίστηκαν να λάβουν αμέσως την απαραίτητη φροντίδα».

Η εταιρία διαβεβαίωσε ότι εφαρμόζει «αυστηρές διαδικασίες υγείας και ασφάλειας σε όλες τις παραγωγές» της και θα λάβει «όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις στη συνέχεια της παραγωγής».

Σύμφωνα με το Variety, κανένα μέλος του καστ δεν τραυματίστηκε, αλλά έξι άνθρωποι έλαβαν θεραπεία για εγκαύματα και τέσσερις παραμένουν στο νοσοκομείο.

Ο Sir Ridley Scott, ο οποίος σκηνοθέτησε την ιστορική δραματική ταινία του 2000, επιστρέφει για να σκηνοθετήσει το δεύτερο μέρος, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2024.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τίτλος για το sequel, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο ηθοποιός των Normal People, Paul Mescal, ο Denzel Washington και η Connie Nielson.

Η αρχική ταινία κέρδισε πέντε Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ράσελ Κρόου, ο οποίος υποδύθηκε τον Ρωμαίο στρατηγό Μάξιμο Δέκιμο Μερίντιους μαζί με τον Χοακίν Φίνιξ ως Αυτοκράτορα Κόμοδο.

Το Gladiator «κέρδισε» 457 εκατομμύρια δολάρια στο box office και αναβίωσε το ιστορικό επικό δράμα, είδος που ήταν εκτός μόδας για δεκαετίες.

Με πληροφορίες από BBC

Ακούστε το νέο τραγούδι του Σον Μέντες για την κλιματική αλλαγή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: