Αποχωρεί από την Washington Post ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος Φρεντ Ράιαν: Ανακοίνωσε ό ίδιος ότι θα παραιτηθεί

FILE PHOTO: The entrance to ‘The Washington Post’ newspaper in Washington, DC, USA. EPA, ERIK S. LESSER




Ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Washington Post, Φρεντ Ράιαν, ανακοίνωσε χθες ότι θα παραιτηθεί από τον ηγετικό ρόλο τον Αύγουστο.

Αντίθετα, θα ηγηθεί του νεοσύστατου μη κομματικού Κέντρου Πολιτικών Δημοσίων Υποθέσεων στο Προεδρικό Ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν, ανέφερε το CNN. Ο Ράιαν διηύθυνε την WashingtonPost τα τελευταία εννέα χρόνια, λίγο αφότου την αγόρασε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Στο σημείωμά του, ο Ράιαν είπε ότι η αλλαγή σταδιοδρομίας του έρχεται επειδή έχει «μια βαθιά και αυξανόμενη ανησυχία για την πτώση της ευγένειας και του σεβασμού του διαλόγου στην πολιτική διαδικασία, στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στην κοινωνία ευρύτερα».

«Πολλοί από εμάς μπορούμε να θυμηθούμε μια εποχή που οι άνθρωποι μπορούσαν να διαφωνούν χωρίς να είναι δυσάρεστοι, έτσι ακόμη και οι πολιτικοί ηγέτες σε αντίθετες πλευρές θα μπορούσαν να βρουν μια κοινή γλώσσα για το καλό της χώρας», είπε.

Πρόσθεσε ότι η παρακμή της ευγένειας έχει γίνει μια τοξική και διαβρωτική δύναμη που απειλεί τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και αποδυναμώνει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας. «Έχω μια έντονη αίσθηση επείγουσας ανάγκης σχετικά με αυτό το θέμα», είπε ο Ράιαν, ο οποίος θα παραμείνει ως εκδότης μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Tanjug.

Ο κ. Μπέζος δήλωσε σήμερα ότι η «μακροχρόνια φίλη και συνάδελφός του» Πάτι Στόνεσιφερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Amazon, θα ενταχθεί ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος.

Πηγή: ertnews

Ο ΣΚΑΪ επιβεβαιώνει ότι του ανήκει το θωρακισμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο εκτελέστηκε ο Βασίλης Ρουμπέτης, καταδικασμένος για τη δολοφονία Φιλόπουλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: