“Αγάπη” για τη Γαλλία από το Νίκο Χριστοδουλίδη: Ο Πρόεδρος της Κύπρου εγκαινίασε το Πάρκο Γαλλοφωνίας στη Λευκωσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τέλεσε τα εγκαίνια του «Πάρκου Γαλλοφωνίας». Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης εγκαινίασε χθες το Πάρκο Γαλλοφωνίας στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που αποδέχθηκαν την πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη δημιουργία και ονομασία ενός Πάρκου της Λευκωσίας σε Πάρκο Γαλλοφωνίας και σε όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην χρηματοδότηση της ανάπλασής του.

Το Πάρκο, όπως ανέφερε, θα μαρτυρεί τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και των υπόλοιπων χωρών που ανήκουν στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας.

Ακολουθεί η ομιλία του Κύπριου Προέδρου:

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω και εγώ στη σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πάρκου Γαλλοφωνίας. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας που αποδέχθηκαν την πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη δημιουργία και ονομασία ενός πάρκου της Λευκωσίας σε Πάρκο Γαλλοφωνίας, παραχωρώντας μάλιστα αυτόν τον πανέμορφο χώρο της Τάφρου Τρίπολις, και πρέπει να αναγνωρίσουμε την εξαιρετική δουλειά του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Νομίζω όλοι μπορούμε να δούμε πόσο σημαντική δουλειά έχουν κάνει. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στο να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση του πάρκου, το Υφυπουργείο φυσικά, όπως και όλους όσοι εργάστηκαν από τις Υπηρεσίες του Δήμου για να είμαστε όλοι εδώ.

Η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ένταξή της το 2006 στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, υπαγορεύθηκε από τις δυνατότητες πρόσβασης και συμμετοχής σε ένα σημαντικό φόρουμ με κοινή γλώσσα τα γαλλικά και έναν χώρο κοινών αξιών, αρχών και αλληλεγγύης.

Βασικοί στόχοι του Οργανισμού είναι η προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η υποστήριξη της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας.

Από το 2006 η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του Οργανισμού, έχουμε επωφεληθεί σε σημαντικό βαθμό.

Θέλω να κάνω μια αναφορά εδώ στην κα Γεωργία Χατζηκωστή, η οποία έχει αποσπαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι υπεύθυνη για την επιμόρφωση των διπλωματών μας και όχι μόνο και σχεδόν πέραν του 70 με 80% των διπλωματών μας αξιοποιούν τα προγράμματα για εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας.

Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο Οργανισμό που ξεπερνά τα σύνορα και αντιπροσωπεύει λαούς από 77 χώρες από όλες τις Ηπείρους.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η ιδέα του Πάρκου έγινε πράξη, θα είναι πάντα εδώ για να μας θυμίζει τους δεσμούς της Κύπρου με τη Γαλλοφωνίας.

Να αναφέρω ότι φυτεύτηκαν 19 νέα δέντρα, ένα για κάθε χώρα μέλος του διεθνούς οργανισμού που έχει διαπιστευμένο Πρέσβη στην Κυπριακή Δημοκρατία και τα δέντρα αυτά είναι αντιπροσωπευτικά της κάθε χώρας, έχοντας φυσικά προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες της Λευκωσίας, και θα μαρτυρούν τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας της χώρας μας με αυτές τις χώρες.

Να ευχαριστήσω ξανά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανταπόκριση.

Ο Ερντογάν επιβάλλει μνημόνιο στο ψευδοκράτος: “Που πάνε τα εμβάσματα της Τουρκίας και πως διατίθενται” ερωτά η Άγκυρα τον Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: