Πάνω από 20 τραυματίες ύστερα από την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο των Παρισίων [video]

Λίγο μετά την έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού via you tube




Τουλάχιστον 29, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, είναι οι άνθρωποι   που τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το απόγευμα της τετάρτης το κέντρο του Παρισιού. Επτά εξ αυτών έχουν μάλιστα τραυματιστεί σοβαρά.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε εν μέρει και άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο ο αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νουνιές σε δημοσιογράφους,

Περίπου 230 πυροσβέστες συμμετείχαν στην επιχείρηση, για την εξέλιξη της οποίας είχε συνεχή ενημέρωση η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η οδός Σεν Ζακ οδηγεί από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώ απέχει λίγα οικοδομικά τετράγωνα από τους περίφημους Κήπους του Λουξεμβούργου.

Το 2019, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 66 τραυματίστηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε εξαιτίας διαρροής αερίου στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Σε ιδιωτική σχολή μόδας και σχεδίου η έκρηξη 

Η έκρηξη συνέβη στην Αμερικανική Ακαδημία του Παρισιού, ( Paris American Academy) μια σχολή σχεδίου και μόδας κοντά στο Πάνθεον.

Και είναι το κτίριο που επηρεάστηκε περισσότερο  αυτό που στεγάζει την ιδιωτική σχολή σχεδίου και μόδας Paris American Academy, στη rue Saint-Jacques 277, δήλωσε η δήμαρχος του 5ου διαμερίσματος Florence Berthout κααι ότι η έκρηξη θα είχε ξεκινήσει από τον 2ο όροφο του καταστήματος.

Η σχολή ιδρύθηκε το 1965 από τον Richard Roy, υποδέχεται φοιτητές πτυχιούχους, απονέμοντας δίπλωμα bac+3. Προσφέρονται τρία πτυχία: «τέχνες μόδας, ενδυμασίας και κλωστοϋφαντουργίας», «εμπόριου αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων» και «πολιτιστικά επαγγέλματα».

Με πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΣ και lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

 

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού, κτίρια σε φλόγες – Πιθανότατα από διαρροή αερίου

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: