Τρέμει την επερχόμενη ουκρανική αντεπίθεση το Κρεμλίνο: Το μεγαλύτερο δίκτυο αμυντικών χαρακωμάτων στην ιστορία έφτιαξε η Ρωσία [videos]

FILE PHOTO: Oυκρανικό τανκ T-72 κάνει ελιγμούς μέσα από τα δέντρα στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, 18 Ιανουαρίου 2023. EPA, OLEG PETRASYUK




Η Ρωσία έχει κατασκευάσει «ένα από τα πιο εκτεταμένα δίκτυα» αμυντικών χαρακωμάτων «που έχουν υπάρξει οπουδήποτε στον κόσμο» τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι οχυρώσεις υπογραμμίζουν τη «βαθιά ανησυχία των Ρώσων ηγετών ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να επιτύχει μια σημαντική επιτυχία» στην αντεπίθεσή της, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκατοντάδες μίλια χαρακώματα έχουν σκαφτεί βαθιά μέσα στη διεθνώς αναγνωρισμένη ρωσική επικράτεια, όπως οι περιοχές Μπέλγκοροντ και Κούρσκ, καθώς και σε κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές.

Η Ρωσία έχει «κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια» για να οχυρώσει την Κριμαία – τη χερσόνησο που προσάρτησε το 2014 και την οποία η Ουκρανία έχει διακηρύξει κατ’ επανάληψη ότι θα πάρει πίσω.

  • Αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου επισημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετικό κίνητρο για ορισμένα από τα αμυντικά συστήματα.

Ανέφερε ότι οι τοπικοί διοικητές και οι πολιτικοί ηγέτες πιθανότατα έχουν κατασκευάσει έναν αριθμό από αυτά τα χαρακώματα για να προωθήσουν το αφήγημα ότι η Ρωσία απειλείται από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ – ένα αφήγημα που το Κρεμλίνο έχει χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την εισβολή του.

Δορυφορικές εικόνες έδειξαν ορισμένες από αυτές τις αμυντικές κατασκευές την περασμένη εβδομάδα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κατασκευές με τσιμεντένιες πυραμίδες γνωστές ως «δόντια του διαβόλου».

 

 

Με πληροφορίες από SkyNews

 

Νέα πυραυλική επίθεση, σειρήνες ηχούν στην Ουκρανία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 15 από 18 ρωσικούς πυραύλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: