Τον καρατόμησε ο Πούτιν και πήγε στη Wagner: Και επίσημα με τους εγκληματίες πολέμου ο «χασάπης της Μαριούπολης» πρώην υφυπουργός Άμυνας [videos]

FILE PHOTO: Ο “Χασάπης της Μαριούπολης” βρήκε τον εαυτό του… στον αιμοσταγή μισθοφορικό στρατό της Wagner. Screenshot via YouTube@CRUX




Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Μιχαήλ Μιζίντσεφ , στο παρελθόν υπεύθυνος για τη ρωσική στρατιωτική επιμελητεία, εντάχθηκε στην εγκληματική ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία Wagner, ανέφερε μια από τις “ντουντούκες του Κρεμλίνου”, ο Ρώσος «πολεμικός ανταποκριτής» Alexander Simonov σε ανάρτηση στο Telegram.

  • Ο στρατηγός Μιζίντσεφ φέρεται να έχει διοριστεί ως αναπληρωτής διοικητής της Wagner . Επί του παρόντος, επιβλέπει την εκπαίδευση νέων ρωσικών μονάδων προτού σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την “παραίτηση” του Μιζίντσεφ, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της αιματηρής την πολιορκία της Μαριούπολης και διέταξε σειρά εγκλημάτων πολέμου, όπως τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου, του νοσοκομείου παίδων και του θεάτρου της πόλης, στο οποίο είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες εγκλωβισμένοι πολίτες.

Φυσικά δεν επρόκειτο για παραίτηση, αλλά για ακόμη μια απόλυση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του καθεστώτος Πούτιν στις ένοπλες δυνάμεις. Tότε οι αναλυτές έβλεπαν στο “ξήλωμα” του Μιζίντσεφ μια αναδόμηση που επέβαλε το αφεντικό του Κρεμλίνου στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να ενισχύσει τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. Σημειώνεται πως ο Μιζίντσεφ δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον υπουργό. Kάποιες πληροφορίες θέλουν τον Μιζίντσεφ να είχε προκαλέσει την οργή του Σόιγκου διότι συνεργαζόταν με την Wagner παρέχοντάς της άφθονο εξοπλισμό και πυρομαχικά….

Η καταστροφή της μαρτυρικής Μαριούπολης μετά από τρεις μήνες πολιορκίας στις αρχές του 2022 του έδωσε το παρατσούκλι «Χασάπης της Μαριούπολης».

Τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε διοριστεί Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Επιμελητείας για τις κατοχικές ένοπλες δυνάμεις.

Όταν ανέλαβε την καταστροφή της Μαριούπολης όλοι οι Ρώσοι υπερεθνικιστές και οι στρατιωτικοί προπαγανδιστές είχαν ενθουσιαστεί. Όλα αυτά στο πλαίσιο μια βαλτωμένης ρωσικής εισβολής που αναζητούσε “μέρες επιτυχιών”. Τώρα, καθώς οι συμμαχίες αλλάζουν κατά τα γούστα του Πούτιν με τους στρατηγούς να είναι τα “πιόνια” στην σκακιέρα εξουσίας, ο “χασάπης της Μαριούπολης” βρήκε τον άλλο εγκληματία πολέμου και δεινό επικριτή του Σοϊγκού για να συνεργαστεί…

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: