To θέμα των περιουσιών στο Βαρώσι στο μικροσκόπιο της Κυπριακής κυβέρνησης: Αναζητείται αντίδοτο απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας

FILE PHOTO: Η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Οι κινήσεις για αγοραπωλησίες περιουσιών στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων θα τεθούν επί τάπητος σε υπηρεσιακή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή και της Νομικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ανδρέα Πιμπίσιη στον «Φιλελεύθερο» η κυπριακή κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης της νέας κατάστασης όπως διαμορφώνεται.

Εως τώρα πάντως, πέραν των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό ως προς τις κινήσεις που γίνονται αναφορά με τις περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Αυτό που απασχολεί τις αρχές της Δημοκρατίας είναι κατά πόσο πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις σε καθαρά ιδιωτικό επίπεδο ή εάν υπάρχει κάτι ευρύτερο και συντονισμένο όσον αφορά ελληνοκυπριακές περιουσίες στο Βαρώσι.

Διπλωματικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ούτε το ένα, ούτε και το άλλο ενδεχόμενο.

Ένα από τα ερωτηματικά της πορείας του όλου θέματος είναι κατά πόσο οι όποιες αγοραπωλησίες θα οδηγηθούν στο κτηματολόγιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάτι που εάν γίνει θεωρείται βέβαιο πως δεν θα εγκριθούν. Από την άλλη εάν η όλη πράξη γίνει στα κατεχόμενα χωρίς την εμπλοκή των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας τότε οι χειρισμοί που θα πρέπει να γίνουν από πλευράς ΚΔ είναι διαφορετικοί.

Οι επιλογές αντίδρασης είναι λιγότερες.

Στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών και ο Γενικός Εισαγγελέας στην παρουσία τεχνοκρατών. Θα συζητηθούν τρόποι αντίδρασης (πολιτικοί, διπλωματικοί και νομικοί) και αποτροπής των τουρκικών ενεργειών στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα: Το παράπονο του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας για τον Μακάριο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: